08/10/2012: POČELI RADOVI NA AGROINDUSTRIJSKOJ ZONI

Prvi radovi na izgradnji infrastrukture Agroindustrijske zone u Novoj Topoli kod Gradiske su započeli. „Infrastruktura obuhvata izgradnju saobraćajnica, fekalne kanalizacije, elektroinstalacije i vodovod. Prema dinamičkom planu predviđeno je da dio radova bude obavljen tokom ove godine a preostali dio u sljedećoj“, kaže Branko Martić, direktor „Izgradnja“ d.o.o. Gradiška. Načelnik opštine Nikola Kragulj, nedavno je u Vladi RS potpisao ugovore sa prvim investitorima Agro zone. Prilikom posjete gradilištu, Kragulj je istakao da je infrastruktura važan faktor kada su u pitanju domaći i strani ulagači. „U zadnjih nekoliko dana uglavnom se formira gradilište. Infrastruktura je uslov da investitori, koji su već kupili zemljište, mogu doći ovdje da pogledaju ovaj prostor“, ističe Kragulj. Za izvođače radova na izgradnji ingrastrukture Agro zone izabrana su ujedinjena gradiška preduzeća „Kominig- pro“, „Izgradnja“ i „Elpa“. Gradilište u Novoj Topoli posjetili su i predstavnici Agencije za lokalni razvoj, koja je nosilac projekta Agrozone, koji je jedan od najvećih u RS. Ovaj prostor nalazi se na dobroj lokaciji i obuhvata 144 hektara površine. Gradnja poslovnih i proizvodnih objekata na ovom području trebala bi početi na proljeće naredne godine.

(info+)

4 komentara na “08/10/2012: POČELI RADOVI NA AGROINDUSTRIJSKOJ ZONI”

  1. Procitah na ovom sajtu da nema nista od ovog… bas su se dobro potrudili da nam zamazu oci.. Kao sad nesto rade… naravno to je samo sarena laza!

    p.s. zna li iko kome mogu da se javim, valjo bi mi posao u zoni!

  2. ja sam juce otisao tamo do radilista i primjetio sam da pored ovih sto rade na pripremi terena za Agrozonu ima neka firma kopa temelje za neku halu.Pitao sam ljude iz Kominga sta se tamo pravi kazu da ce biti neka hala za otkup voca.Na sred table kopaju majden 6m dubok 100msirok i 150m dugacak(to je tamo gdje se na sredini table vidi velika gomila zemlje).

  3. ljudi danas sam bio tamo gdje kopaju za ono jezero i kad sam vidio koliko je duboko(kazu da su trenutno na 6m dubine)i veliko a da na 6m samo mala lokvica vode a ostalo sve suvo zaprepasten sam bio.kad na 6m nema ni kapi vode na sred pikove table u ovo doba godine i poslije ovoliki kisa oda sta ce da bude u maju ili junu.

Komentariši