2010 bez rezultata!

ulica

Kraj protekle godine služi da se pobroje rezultati u razvoju života svakoga mjesta, pobroje si uspješne akcije, otvoreni objekti, nova radna mjesta i šta je planirano, a nije ostvareno i zbog čega. Pošto  i pored najave Vlade RS u decembru 2009 o početku radova na projektu “Agroindustrijski kompleks” nije se pomaknulo ništa osim nove najave, očekivati je da 2011 bude napokon godina kada će se početi nešto riješavati u interesu građana Nove Topole i prestati je zanemarivati na uštrb Gradiške jer to Topola nije zaslužila.

Pošto se svi zalažu za projekte koji će dovući strane investitore, a ovo je projekat koji je najavljivan kao jedan od ključnih za Republiku Srpsku. Zasigurno će privući strane investitore  i omogućiti zapošljavanje velikog broja radnika i šire omogućiti mnogim porodicama da razvijaju svoju proizvodnu i uslužnu djelatnost,  realno je očekivati i realizaciju istoga.

Pored ovoga projekta očekuje se daljnji napredak u organizovanju kvalitetnog života i napokon rješavanja pitanja kao što su potrebe za parkom, pješačkim stazama i biciklističkom stazom, kanalizacijom, novim vrtićem i napokon da se označe ulice prije popisa stanovništva.

One thought on “2010 bez rezultata!”

Komentariši