2010 bez rezultata!

ulica

Kraj protekle godine služi da se pobroje rezultati u razvoju života svakoga mjesta, pobroje si uspješne akcije, otvoreni objekti, nova radna mjesta i šta je planirano, a nije ostvareno i zbog čega. Pošto  i pored najave Vlade RS u decembru 2009 o početku radova na projektu “Agroindustrijski kompleks” nije se pomaknulo ništa osim nove najave, očekivati je da 2011 bude napokon godina kada će se početi nešto riješavati u interesu građana Nove Topole i prestati je zanemarivati na uštrb Gradiške jer to Topola nije zaslužila.

Pošto se svi zalažu za projekte koji će dovući strane investitore, a ovo je projekat koji je najavljivan kao jedan od ključnih za Republiku Srpsku. Zasigurno će privući strane investitore  i omogućiti zapošljavanje velikog broja radnika i šire omogućiti mnogim porodicama da razvijaju svoju proizvodnu i uslužnu djelatnost,  realno je očekivati i realizaciju istoga.

Pored ovoga projekta očekuje se daljnji napredak u organizovanju kvalitetnog života i napokon rješavanja pitanja kao što su potrebe za parkom, pješačkim stazama i biciklističkom stazom, kanalizacijom, novim vrtićem i napokon da se označe ulice prije popisa stanovništva.

Jedan komentar na “2010 bez rezultata!”

  1. Poslala sam prije nekoliko dana Miri Ugrenoviću (admin.) čestitku za novu 2011 god. sa najboljim željama njemu i porodici i ispod imena i prezimena stavila ‚~ulica?~
    Nadam se da će je dobiti.

Komentariši