2012: Suša smanjila prinose Ambrozije

“U dijelu naselja mjesne zajednice Kruškik, stanovnicima već nekoliko godina problem predstavlja zarasla površina u dvorištu kuće u kojoj trenutno niko ne stanuje i teško je doći do vlasnika. Za rješavanje takvih i sličnih problema građani se mogu obratiti Odjeljenju za inspekcije Komunalne policije opštine Gradiška na broj 810-340. “Najveći problem nam predstavljaju te parcele gdje su vlasnici preminuli i gdje nisu rješeni imovinsko-pravni odnosi. U tom slučaju za uređenje takvih parcela angažujemo radnike KP “Gradska čistoća”” kaže Trivun Janjetović, načelnik Komunalne policije. Što se tiče ambrozije građani su obavezni da u svom dvorištu odstrane ovu alergenu biljku prije cvjetanja. Ukoliko se to u određenom roku ne izvrši slijede novčane kazne. “Za pravna lica kazna je 5000 maraka, za odgovorno lice u pravnom licu je 1500 i za fizička lica 700 KM” dodao je Janjetović. Iz Komunalne policije kažu da su stalno na terenu i da redovno provjeravaju da li gradiščani uklanjaju ovu po zdravlje opasnu biljku, ambroziju.”

Dakle ovaj tekst je izašao na info+ kanalu koji informiše javnost o problemima Gradiške opštine. Tekst oslikava problem u kojem se nalazimo što se tiče zapuštenih dvorišta i livada javnih i privatnih. Pošto sa ovaj blog bavi uglavnom Topolom i njenim problemima ovaj problem primjećen oko Gradiške i u njoj me potakao da provjerim kakvo je stanje u Topoli.

Pošto je jako opasno hodati izvan Topolskih ulica jer vam se može desiti da slomite nogu ili upanete u živo blato ili dobijete kakvu zarazu od uginulih životinja razbacanih na sve strane ovaj put o Ambroziji. I 2011 sam pisao o tome i danas 25.08.2012 posjetio polje Ambrozije i uvjerio se da je još tu, iako je zbog suše malo zakržljalo, ali je ipak tu. Vidimo da se kaažnjava njeno neuklanjanje, ali ko treba da pokrene pitanje uopšte ekolgije u Topoli i sada dolazimo do Mjesne zajednice.

Dali je MZ nadležna za pokretanje ikakve inicijative za poboljšanje kvaliteta života u Topoli, dali treba da budu informisani šta i kako treba da funkcioniše, ko je nadležan i kakve su sankcije? Ništa od toga vladajuća struktura SNSD-a ne radi, osim naravno hodanja po kućama i traženja od građana da glasaju za njih obećavajući zaposlenje nezaposlenim članovima porodice, pozivajući na izlete koji su kao nagrada građanima. To što dopuštaju dodatni javašluk po Topoli koji i sami pomažu poltronišući kod Opštinskih vlasti boreći se poboljšanje svoga statusa i svoje porodice, a ostalima samo obećanja i zagađena okolina. Mislim da je došlo vrijeme da im se kaže da ovako više nebi trebalo da može, pošto u Topoli navodno ima i opozicija, doduše nije dokazano da je ima i da nešto radi, valjda radi u ilegali pa oni obilaze građane po noći  obećavajući da ako se za nih glasa biće bolje, neznam kako kad nisu u stanju da vide ni jedan problem i nemaju sami ideju šta treba poboljšati. jedino što se nadaju da ideje koje su u realziaciji vlast neće uspijeti realizovati pa da će eto oni moći. Ne vjerujem u takvu opoziciju koja navodno je organizovana, a nigdje se ne primjeti da nešto radi, ubila ih vedrina, hoće to!

Jedan komentar na “2012: Suša smanjila prinose Ambrozije”

  1. Opozicija neide po kucama ni po noci ni danu ostavlja narodu da se probude pa da vide sami za koga ce glasati.Nikoga se nebi smjelo tjerati da se glasa za odredene a opozicija nece nikome obecavati ni posao a niti ce novac davati kao sto rade SNSD clanovi.Oni idu po kucama obecavaju i posao i izlet u Pisaric izletiste-samo ako cete glasati za njih .Mislim da narod treba da se razmisli dali je njima vazniji jedan izlet i patnje cjele godine .

Komentariši