Košarkaški turnir za rođendan kluba

Košarkaški klub „Topbasket“ iz Nove Topole obilježiće pet godina postojanja i rada sredinom maja. Tom prilikom u Novoj Topoli će biti održan košarkaški turnir „Topbasket 2016“ za mlađe pionire, pionire i kadete.

„Turnir je internacionalnog karaktera uz učešće klubova iz Đakova i Nove Gradiške u Hrvatskoj. Učestvovaće i klub iz Bosanske Krupe iz Federacije BiH kao i klubovi iz Republike Srpske: Servicijum, Igokea, Modriča, Prnjavor, Prijedor i Topbasket“, rekao je predsjednik novotopolskog kluba Vlado Todorović.

Topbasket je počeo raditi sredinom 2011. godine,  a od početka je klupsko opredijeljenje bilo rad s mladima. Klub ima sve mlađe selekcije osim juniora.

„U klubu danas trenira više od 80 dječaka i djevojčica uzrasta od 2001. do 2009. godišta. Naš najveći uspjeh je što smo u Novoj Topoli formirali respektabilan klub u kojem se djeca druže i kvalitetno provode slobodno vrijeme. Naš najveći rezultat je što smo izbacili dva kadetska reprezentativca BiH, Nikolu Đakovića i Srđana Kočića, koji su ljetos osvojili zlatne medalje na evropskom prvenstvu. Djeca iz našeg kluba su sa uspjehom učestvovala na turnirima u Slovačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Makedoniji i BiH“, rekao je Todorović.

Topbasket se takmiči u Razvojnoj ligi PKO Banjaluka u kategoriji pionira i kadeta, a tekuća sezona je jedna od najuspješnijih do sada jer je ekipa, ušla u drugi krug takmičenja i u kadetskoj i u pionirskoj konkurenciji, iako igra protiv godinu dana starijih protivnika.

„Najteži protivnik nam je bio Šampion Alf – om. Sada slijedi drugi krug i očekujemo što više pobjeda i da ostvarimo što bolji rezultat“, ističe Aleksa Dobrijević, član kadetske ekipe Topbasketa.

Odličnu provjeru pred drugi dio takmičenja dječaci iz Topbasketa će imati upravo na turniru koji će se održati u Novoj Topoli 8. i 9. maja. Svoje vještine će usavršavati i tokom ljeta kada će boraviti u košarkaškom kampu „Profesor Aleksandar Nikolić“ na Zlatiboru.

Info+

Komentariši