Actros najbolji na novotopolskom tuniru

„Motel picerija Actros“ pobjednik je trećeg izdanja turnira u malom fudbalu u Novoj Topoli. Aktros je u finalu boljim izvođenjem penala savladao „Kafe bar Šampion“ iz Laktaša rezultatom 3:1.

U regularnom dijelu nije bilo golova za šta je najzaslužniji golman Davor Moćić koji je proglašen za najboljeg golmana turnira.

„Penali su lutrija, a mi smo na penale pobijedili u četvrtfinalnom, polufinalnom i finalnom duelu. Bili smo najbolji jer smo imali najboljeg golmana“, kaže Miloš Karanović iz pobjedničke ekipe.

Šampion nije imao sreće sa penalima ni nedavno na turniru u Srpcu gdje su takođe poraženi u finalnoj utakmici. Utjeha im je da je najbolji igrač turnira njihov Milan Marković.

(info)

Zanimljivo je da cijele finalne večeri u seniorskoj konkurenciji publika nije vidjela pogodak. Dvije polufinalne, finalna i utakmica za treće mjesto završene su bez golova u regularnom dijelu. Tako je boljim izvođenjem penala do 3. mjesta stigla ekipa „Roštiljnica Atina- Mesnica Despotović“ koja ja rezultatom 3:2 savladala „Kafe restoran Barandu“, ekipu koja je bila pobjednik prethodna dva turnira. Nikola Gavrilović iz Barande najbolji je strijelac turnira sa deset golova.

Prije seniorske završnice finale su odigrali i juniori. U goleadi je „Kontakt šped“ rezultatom 4:1 savladao „Pekaru Simanović“. Najbolji igrač juniorskog dijela turnira je Dušan Vukobratović iz ekipe Kontakt šped.

I treći novotopolski turnir u malom fudbalu organizovala je omladina Nove Topole.

„Turnir je ove godine trajo nešto duže nego što smo planirali jer nas je kiša poremetila. Najvažnije je ipak da su učesnici i gledaoci zadovoljni kako je sve prošlo i nadam se da ćemo naredne godine imati više od 25 ekipa koliko ih je bilo prijavljeno ove godine“, rekao je jedan od organizatora turnira Bojan Tomić.

Ovogodišnji turnir imao je i najveći nagradni fond do sada. Pobjedniku je pripalo 2000 KM, poraženom finalisti 700, a trećeplasiranoj ekipi 300 KM.

Komentariši