ADAPTACIJA DOMA KULTURE U TOPOLI

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić potpisao je danas sa predstavnicima gradiške firme „Beton“ Ugovor za izvođenje radova na adaptaciji Doma kulture u Novoj Topoli. Vrijednost investicije iznosi 627.000KM od kojih je 250.000evra donacija Vlade Republike Srbije, a ostatak je izdvojen iz budžeta Opštine.

Načelnik Adžić je rekao da potpisivanjem Ugovara počinju radovi na rekonstrukciji čije je rok završetka 90 dana. U planu je sanacija krova i vanjskih građevinskih radova kako bi se, bez obzira na vremenske uslove, mogli izvoditi unutrašnji radovi. Prema projektu saniranja Doma kulture planirana je i sanacija svlačionica Fudbalskog kluba „Lijevče“ koje se nalaze u sklopu Doma.

„Izradom regulacionog plana Nove Topole planirano je da se ispred novosaniranog Doma izgradi trg. Uključujući sve planirano Nova Topola bi dobila ono što zaslužuje a to je centralna mjesna zajednica van grada opštine Gradiška“ rekao je Adžić.

On je dodao da je sljedeće sedmice u planu potpisivanje ugovora o izgradnji tri kilometra pješačke staze u centru Nove Topole. „Radićemo kilometar trotoara u pravcu od Osnovne škole „Petar Kočić“ prema Srpcu, kilometar u pravcu Gradiške i u pravcu Elezagića čime će đacima i pješacima biti omogućeno bezbjedno učešće u saobraćaju.