Adžić: Opštinska uprava će da radi u punom kapacitetu u interesu građana

Novi predsjednik Skupštine opštine Gradiška je Milenko Pavlović iz SNSD-a, potpredsjednik je Vladimir Janković iz DNS-a, a zamjenik načelnika opštine Ognjen Žmirić iz SNSD-a, odlučeno je na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine.
Za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine izabran je Nemanja Panić iz SNSD-a.

skups

Skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu u Gradišci, prema ranije potpisanom koalicionom sporazumu, činiće 18 odbornika, i to 10 iz SNSD-a, po tri iz DNS-a i Izvornog SDS-a i dva odbornika iz Socijalističke partije.

Opoziciju će činiti 13 odbornika – pet SDS-a, četiri PDP-a, dva Stranke Napredna Srpska, jedan NDP-a i jedan odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Pavlović je izrazio zadovoljstvo što je konstitutivna sjednica protekla dostojanstveno, čime su stvoreni uslovi da se parlamentarna demokratija konačno vrati u Gradišku, s obzirom na to da lokalni parlament nije zasjedao skoro dvije godine.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je prva sjednica Skupštine opštine na kojoj bi trebalo da budu izbarani načelnici ođeljenja u opštinskoj upravi, bila planirana za 2. decembar, ali da će, zbog činjenice da sutra na snagu stupa novi Zakon o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, ova sjednica biti održana, najvjerovatnije, u periodu od 7. do 9. decembra.

Adžić je istakao da je koalicija SNSD-DNS-Izvorna SDS-SP već utvrdila raspođelu pozicija u lokalnoj upravi i kadrovska rješenja, te da očekuje da će Skupština opštine i opštinska uprava u narednom periodu funkcionisati u punom kapacitetu i raditi u interesu građana i razvoja privrede opštine Gradiška.

On je najavio da će nova vlast da napravi inventuru svih započetih i zaustavljenih projekata i odredi prioritete.

U svakom slučaju prioritet je privredni razvoj naše opštine, a to je Agroindustrijska zone u Novoj Topoli koja mora infrastrukturno da se opremi kako bi se mogla nastaviti izgradnja postojećih i dovođenje novih investitora. Takođe, cilj nam je pokretanje prostorno planske dokumentacije za privrednu zonu “Liman” koja bi trebala da raste brže od izgradnje novog mosta kako bi stvorili preduslov da se tu privrednici kako domaći tako i inostrani partneri instališu prije završetka mosta – naglasio je Adžić.

Adžić je naveo da paralelno se mora nastaviti i infrastrukturni razvoj gradiške opštine, a prije svega razvoj vodovoda i kanalizacije.

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Gradiška trebala bi zasjedati između 07. i 10. decembra na kojoj će biti usvojeno niz dokumenata.

(moja gradiska)

Jedan komentar na “Adžić: Opštinska uprava će da radi u punom kapacitetu u interesu građana”

  1. Živi bili pa vidjeli, gdje se zaboravilo napomenuti, da od sada Opština Gradiška ima privilegije i pomoć od Vlade Republike Srpske, pošto je ista politička stranka na vlasti. Izgleda mi posve neskromno, jer nije rečeno da će se u tjesnoj saradnji sa opozicijom raditi u punom kapacitetu u interesu građana, što je daleko snažnije, ili je sadašnja Lokalna vlast toliko moćna da im opozicija nije potrebna, koju ipak moraju plaćati iz budžeta, i koja će im stalno duvati u vrat. Gospodine Načelniče iskreno mislim da to znaš, da bez dogovora se ne može kuća graditi, i snažno biti na strani građana, a to najbolje znaš Ti, koji si zbog tako željne vlasti rušio legalnu izabranu Lokalnu vlast, razvaljivajući i uništavajuću narodnu imovinu, dakle, od toga građani nisu imali ništa, stoga me živo interesira, kako će te raditi punim kapacitetom u interesu građana opštine Gradiška, bez enormnih financijskih zaduženja.

Komentariši