Adžić poziva na kršenje zakona

Šokiran sam činjenicom da poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Zoran Adžić, na današnjoj konferenciji za novinare u Gradišci, javno poziva na kršenje zakona, važećih sudskih presuda i nepoštivanje nezavisnosti pravosuđa kao trećeg stuba svakog civilizovanog demokratskog društva.

033

Uz sve to, Adžić pokazuje i notorno neznanje u pogledu izbornog zakonodavstva i funkcionisanja lokalne samouprave tražeći od institucije načelnika da arbitrira u pogledu sazivanja opštinske skupštine i određivanja skupštinske većine, iako bi trebao znati da je nadležnost načelnika vođenje izvršne vlasti, a ne lokalno politikantstvo bazirano na ličnim uz zanemarivanje interesa građana.

Suština spora i jeste u tome što sam ja po funkciji u potpunosti odgovoran pred zakonima ove zemlje a poslanik Adžić i društvance koje predvodi nemaju nikakve odgovornosti u kontekstu važećih zakona koji obuhvataju oblast lokalne samouprave.

Upravo zbog toga poslanik Adžić i poziva na kršenje zakona i važećih sudskih odluka za razliku od mene koji sam dužan i po funkciji, ali i kao građanin i legitimista da ih poštujem i provodim.

Za blokadu rada Skupštine opštine Gradiška odgovorni su oni koji su pokušali demonstrirati brojčanu prednost unutar lokalnog parlamenta kršeći norme važećeg zakona, statuta i poslovnika što je očigledno i sudskim institucijama, ali i javnosti koja se gnuša bahatosti i sile uspostavljene na korupciji i bezakonju.

Opštepoznata je činjenica da je izvršna vlast u Gradišci bila inicijator svakoj konstruktivnoj saradnji sa svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, sa međunarodnim misijama i diplomatskim predstavnicima, jer je naša obaveza da učinimo sve kako bi podigli standard življenja na području naše opštine.

Ali, u tom kontekstu poznata je i činjenica da su upravo neki ministri iz DNS-a učinili sve da destabilizuju političke prilike u Gradišci iako je jedan od njih, dok je jedini njihov odbornik bio dio pobjedničke koalicije na prošlim lokalnim izborima, bio uvažavan mnogo više od stvarne političke snage DNS-a u Gradišci.

Na svu sreću, izvršna vlast u Opštini Gradiška funkcioniše potpuno normalno i to je ono što najviše iritira pristalice koncepta – što gore po građane, to bolje po nas.

Suštinski problem i nije u funkcionisanju lokalne skupštine kao takve, već u kvalitetu, viziji i dalekosežnosti odluka koje će donijeti skupštinska većina. Iz iskustva prethodnih mandata kada je SNSD vodio Skupštinu opštine Gradiška svjedočimo i danas da je skupštinska većina griješna i da može da donese štetne odluke čiju cijenu građani plaćaju i danas.

Načelnik opštine, Zoran Latinović

Jedan komentar na “Adžić poziva na kršenje zakona”

  1. Oko političke gromade Gradiške-Nove Topole poredali se narodni “dušebrižnici”kojima nije uspjela otimačina vlasti u Gradišci, pa sada na svojim medijma iznose kojekakve netačne i nedolične izjave, izjeve koje ne može razumjeti zdrav ljudski razum. Iluzorno je nametanje biračima opštine Gradiška na ovakav način, način grubosti i nadmene otimačine vlasti, gdje ih baš briga za građane i samu opštinu, gdje dodajem, politička gromada Gradiške-Nove Topole Zoran Adžić nikada neće biti Načelnik opštine Gradiška, sve dotle dok se želi kandidovati jedan obrazovani i ugledni domaćin ZORAN LATINOVIĆ. Oni su toga svi svjesni, pa se odlučuju na ovakve nepopularne korake, koji će lično njih same odvesti na marginu političkih zbiovanja, dakle, šta su jamili jamili su, a pravni Entitet i Zakon će utvrditi koliko su jamili narodnog. Građani su strpljivo posmatrali tu bahatost i vandalizam narodnih “dušebrižnika”, i sigurno će donijeti najpravičniju odluku, zarad svoje opštine i njihove dijece-pokolenja, a ne u korist nadmene oligarhije koja gleda isključivo svoj matrijalni interes.

Komentariši