“Agrokor” u “Agroindustrijskoj zoni” ?

Hrvatski “Agrokor” posredstvom svog preduzeća u Republici Srpskoj zainteresiran je za parcelu građevinskog zemljišta u “Agroindustrijskoj zoni” u Novoj Topoli , na kojoj bi do maja naredne godine izgradio pogone i postrojenja za otkup i preradu povrća i voća.

Načelnik opštine  Gradiška Nikola Kragulj rekao je da je lokalna vlast spremna investitorima po najpovoljnijoj cijeni prodati građevinsko zemljište, te da je to početak novog vala investiranja u ovoj opštini.

“Riječ je o konkretnoj ponudi, gdje je` Agrokor `posredstvom svog preduzeća u Republici Srpskoj zatražio da u` Agrozoni `izradi postrojenja za otkup povrća i voća i zaposli pedesetak radnika”, rekao je Kragulj.

Prema njihovim planovima, radiće se o otkupu oko 30 hiljada tona poljoprivrednih proizvoda, što indirektno upošljava veći broj ljudi diljem Lijevče polja i Potkozarja, istakao je Kragulj.

“Agroindustrijska zona” u Novoj Topoli obuhvaća površinu od 144 hektara i nalazi se u neposrednoj blizini novoizgrađenog autoputa i hrvatske granice.

Prvi potencijalni kupci građevinskog zemljišta u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli pojavili su se nakon završetka planske dokumentacije.

(SNSD info)

Komentariši