Agrozona i novi pristup daju rezultate?

lattonidelU kontekstu novog pristupa Opštine prema investitorima, samo u nekoliko mjeseci ispregovarano je sa Italijanskom firmom “Lattonedil” da u Agrozoni Italijanski partner podigne fabriku panela u kojoj bi posao poslije stručne obuke u Italiji našlo 120 radnika.

Poučeni ranijim iskustvom sa sličnim ugovorima i najavama, najbolje pričekati da dođe do početka radova na fabrici, pa onda slikanje i podijela priznanja za zaslužne kadrove koji su svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinijeli otvaranjem radnih mjesta, a dotle ima još prostora da se ambiciozni program dovođenja investitora u zonu nastavi, a ne da se čeka samo na investitore koji slučajno sami pronalaze put do zone!

Da podsjetim, 10 godina od dobre ideje i silnih prezentacija, obilaska svjetskih sajmova i destinacija, obećanja vlade sa konkretnim iznosima da se pomogne zoni da starta i u prve 3 godine zaposli 1500 radnika. Poslije 10 godina imamo zaposlenih 8 radnika, ostali su na čekanju.

Koliko je ozbiljan pristup uočljivo je i kad se posjeti sajt zone, koji nije uređivan u poslednje dvije godine, a koji bi trebalo da bude aktuelan i obavještava zainteresovane o napredku radova, novim investicijama koje bi svakako podstakle i veći interes za ulaganja.

 

 

 

Komentariši