AKCIJA “ŠKOLA JE ZA VAS-OPREZ JE ZA NAS”

Sekretar Auto moto društva Gradiška, Radovan Šljivić, rekao je da je prije početka školske godine Ministarstvo saobraćaja i veza odredilo da svi prevoznici koji prevozu djecu u školu izvrše vanredne tehničke preglede, na osnovu čega je utvrđeno da trećina  autobusa u Republici Srpskoj nije bila ispravna.

Svi koji nisu prošli tehničke preglede morali su da se adekvatno pripreme za početak školske godine, naveo je Šljivić ističući da se to odnosi i na školske prevoznike u Gradišci. Šjivić je podsjetio da će akcija ’’Škola je za vas-oprez je za nas’’ trajati do kraja septembra i da je njen osnovni cilj povećanje bezbjednosti djece u saobraćaju, posebno đaka prvaka. On je naveo da su ove godine obezbjeđeni novi priručnici za saobraćajne sekcije u osnovnim školama.

Osim toga predstavnici Auto moto društva su prethodnih dana u saradnji sa školskim saobraćajnim patrolama dijelili letke da skrenu pažnju vozačima na brzinu kretanja u blizini škola i na ponašanje djece koja se kreću po trotoarima i saobraćajnicama.

Član Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Gradiška, Željko Bilbija, podsjetio je da je opštinsko odjeljenje za urbanizam i stambeno komunalne poslove provelo aktivnosti obnavljanja horizontalne saobraćajne signalizacije i da je u toku popravka oštećenih saobraćajnih znakova. Bilbija je rekao da je pred početak školske godine takođe izvršena popravka kolovoza u gradskom području i na lokalnim nekategorisanim putevima.

Autor: Radio Gradiška

 

Komentariši