ALORG preživio!

Agencija za lokalni razvoj Gradiška, preživjela skupštinsku raspravu. Prijedlog PDP-a da se ukine ALORG iz razloga što nije opravdao postojanje i Gradiška opština nije dobila ništa sa radom ove agencije. Prošao je prijedlog načelnika opštine da se razmotri rad agencije i unaprijedi u skladu potreba opštine.

prezentacija 2005 godine

Sagledavajući rad te agencije da se primjetiti da je agencija bila najaktivnija u predizborno vrijeme kada je prezentovala Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli kao ključni projekt agencije. To je projekt koji više niko ozbiljno ne shvaća, osim onih koji direkt od njega žive već godinama i njihovi partneri po inostranstvu, koji isto tako naplaćuju svoje presipanje iz praznoga u šuplje.

prezentacija u Vladi 2009

Agencija nosi naziv i zamišljena je kao razvojna agencija, to jeste treba da kvalitetom svojih kadrova obezbjedi ideje koji će dovesti do razvojnih projekata opštine. Kada se pogleda čime se bavila agencija, sanacijom domova, igrališta, vodovoda i sličnih komunalnih potreba  te organizovanjem obuke iz programa EU, vidi se da osim projekta Agroindustrijske zone nema ni jednoga konkretnoga koji vodi samom razvoju opštine i zapošljavanju. Sam projekat Agroindustrijske zone bi bio dovoljan kada bi došao na red da se realizuje, kao razvojna šansa za Topolu bi bio pozdravljen od svih koji ovdje žive i samo početak radova na njemu bi potvrdio da je projekat moguć. Nadati se da poslije ove rasprave ALORG će zahvaljujući svojim vrhunskim kadrovima  pristupiti realizaciji projekta i uz podršku Vlade RS, koja je 2009 godine i sama prezentovala projekat kao jedan od značajnijih za RS, a koji će u prvom momentu zaposliti 1500-2000 radnika.

Komentariši