BIZNIS INKUBATOR GRADIŠKA POMOĆ PREDUZETNICIMA

Promocija preduzetništva i pomoć mladim preduzetnicima, firmama koje su tek u osnivanju ili su mlađe od godinu dana, kao i firmama sa iskustvom, osnovni je cilj Biznis Inkubatora Gradiška, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Menadžer Biznis Inkubatora Gradiška, Igor Trivić, rekao je da će u prostorijama Biznis Inkubatora preduzetnici imati pristup brzom interenetu i sve ostale uslove potrebne da bi preduzeće funkcionisalo. Trivić je istakao da je fokus na informacionim tehnologijama i kreativnoj industriji sa primjenom nekih novih tehnologija u poljoprivredi. On je naveo da traže inovativne ideje koje mogu dati komercijalni rezultat.  Trivić je istakao da je danas objavljen javni poziv za sve zainteresovane da se prijave kako bi razvili svoju ideju. Javni poziv objavljen je na stranici www.bigradiska.ba kao i na opštinskoj veb stranici, naveo je Trivić i dodao da su predviđene dvije faze, predinkubacija i inkubacija. Predinkubacija je namijenjena za firme koje nisu još osnovane ili postoje manje od godinu dana kada klijenti imaju sve besplatno u prostorijama Inkubatora, dok je inkubacija proces za firme koje postoje duže od godinu dana i nastavljaju dalje da rade, a po povoljnim cijenama mogu da pristupe kancelarijama Biznis Inkubatora.

Načelnik odjeljenja za razvoj, Dejan Šinik, rekao je da je na tržištu vidljiv razvoj sektora informacionih tehnologija i prisustva mladih kojima nedostaje početni impuls da bi došli do vlastitog biznisa. On je istakao da inkubator pruža tehničke mogućnosti da svi zainteresovani svoju  ideju realizuju uz što manje finansijskog ulaganja, te da iz inkubatora izađe što veći broj zdravih preduzeća koji će dalje razvijati svoju ideju.

Nosilac projekta Biznis Inkubator Gradiška je odjeljenje za razvoj u opštini Gradiška i predstavlja rezultat prekogranične saradnje sa glavnim partnerom- Institutom za napredne tehnologije iz Slovenije.

(radio gradiska)

Komentariši