Blagoslovljen Samostan Svete Obitelji

PA030088Samostan Svete Obitelji u Novoj Topoli, BiH, u kojemu su sestre Klanjateljice Krvi Kristove više od 100 godina, nakon ostvarene rekonstrukcije, 3. 10. 2009., blagoslovio je banjolučki biskup, mons. Franjo Komarica. U slavlju svete Mise i u obredu blagoslova sudjelovali su svećenici, zatim mještani Nove Topole te uzvanici među kojima su bili projektant, izvođači radova, donatori. Okupile su se i brojne sestre Klanjateljice, njih oko 40, koje su došle iz različitih mjesta gdje žive i rade.

PA030133Od gotovo uništenog samostana, uz vlastita sredstava i potporu brojnih dobročinitelja, sestre su obnovile zgradu s nakanom pružanja usluga i pomoći za dušu i tijelo. Naime, liječenje ljekovitim biljem ne samo okolnog stanovništva, nego i iz udaljenih mjesta i izvan granica BiH, zasada je primarni apostolat zajednice. A uz čajeve od ljekovitog bilja, pružaju toplu riječ i osobe u potrebi prate molitvom… Osim toga, samostan je namijenjen i za susrete različitih profila, posebice ekumenske, duhovne obnove, seminare.

(Klanjateljice Krvi Kristove)

3 komentara na “Blagoslovljen Samostan Svete Obitelji”

 1. Ja sam se licno obracala za pomoc kod casni sestara za cajeve i pomogle su mi, zahvaljujem im se od srca. Molila bi jos ako mogu dobiti broj telefona da se narucim ponovo kod njih jer mi ponovo trebaju cajevi.unapred hvala.

 2. imate broj telefona pod topolski vodič kao i njihova email adresa

 3. ***** Za sebe i za još par njih čitaš *****
  ——————————–
  *** Dešava se onda kada verujem Bogu i Kristu ***
  ————————————–
  * Ne može osoba biti isceljena,ako ne veruje da ima Bog koji izobilno daruje isceljenje * Ja sam predivna osoba,jer jesam od predivnog Boga * U svakoj krštenoj osobi jeste izlivena i izliva se ljubav Božija * Isus voli malu decu * Gospodin blagosilja decu * I danas,bolesne isceljuje Kristos * U meni jeste sve predivno,jer jeste od predivnog Boga * Gledajući generalno globalno,i danas,mrtve iz grobova podiže Kristos * Izašavši iz crkve Božije,tih dana,šetajući kejom,sretnem ti ja neku ženu,a ona bosa i noge joj krvave,posvedočivši joj,kao i sada vama da me jeste spasao i iscelio Kristos,kaže ona meni : “ hvala Bogu da je pogledao na mog Djordja “,a ja nadošavši,malo posle,istog dana,oni kontaju i ja kontam,da je ta žena pokojna majka Miroslava R.,Gospodin da joj dušu prosti,jer Bog prosti dušu i živima * I danas slepima daruje vid Kristos * Moja obitelj je predivna,jer jeste od predivnog Boga * “A vas Gospodin neka umnoži,i neka imate izobilnu ljubav jedan k drugome,i k svima,kao i mi k vama,Da bi se utvrdila srca,vaša bez prijekora u svetosti,pred Bogom i Ocem našim,kad dođe Gospodin naš Isus Krist sa svima svetima svojim,Amen. “ * Oni što su glumice i glumci,verujem da nisu glumice i glumci,ja ih nazivam umetnicima kojima je,izmedju ostalih dana,kao i danas,dato dovoljno talenata od Boga,u njima dubina doziva dubinu,izmedju ostalog,oni su postavljeni da bi se otkrili istinski glumci iz naroda i izvan naroda,skuplajući materijal za novo istinski ostvarivo delo,oni su izoštreni,iskusni,širokog srca i uzvišenog uma,inspirisani Duhom Svetim,poslati od živog Boga,da unište dela djavola * Moji susedi su predivni,jer jesu od predivnog Boga * I danas gluhima daruje sluh Kristos * Ja živim u predivnom okruženju,jer jeste od predivnog Boga * “Ako otpuštate ljudima pogrješke njihove,otpustit će i vama Otac vaš nebeski.Ako li ne otpuštate ljudima,ni Otac vaš neće otpustiti pogrešaka vaših. “ * I danas,nikome ništa ne zameram,nikome ništa ne uzimam za zlo,nikoga ne osudjujem i svima sve praštam u ime Kristovo * Od srca svog,želim vama,koliko da vas ima,u zdravlju da vam bude sve,koliko je do mene,da tako bude * I danas sve djavole izgoni Kristos * Kroz sve i nad svima slava Bogu Isusu Kristu jedinome Spasitelju * Do sledećeg deljenja,ljubim,volim i pozdravljam *

Komentariši