Blagoslovljen Samostan Svete Obitelji

PA030088Samostan Svete Obitelji u Novoj Topoli, BiH, u kojemu su sestre Klanjateljice Krvi Kristove više od 100 godina, nakon ostvarene rekonstrukcije, 3. 10. 2009., blagoslovio je banjolučki biskup, mons. Franjo Komarica. U slavlju svete Mise i u obredu blagoslova sudjelovali su svećenici, zatim mještani Nove Topole te uzvanici među kojima su bili projektant, izvođači radova, donatori. Okupile su se i brojne sestre Klanjateljice, njih oko 40, koje su došle iz različitih mjesta gdje žive i rade.

PA030133Od gotovo uništenog samostana, uz vlastita sredstava i potporu brojnih dobročinitelja, sestre su obnovile zgradu s nakanom pružanja usluga i pomoći za dušu i tijelo. Naime, liječenje ljekovitim biljem ne samo okolnog stanovništva, nego i iz udaljenih mjesta i izvan granica BiH, zasada je primarni apostolat zajednice. A uz čajeve od ljekovitog bilja, pružaju toplu riječ i osobe u potrebi prate molitvom… Osim toga, samostan je namijenjen i za susrete različitih profila, posebice ekumenske, duhovne obnove, seminare.

(Klanjateljice Krvi Kristove)

3 komentara na “Blagoslovljen Samostan Svete Obitelji”

  1. Ja sam se licno obracala za pomoc kod casni sestara za cajeve i pomogle su mi, zahvaljujem im se od srca. Molila bi jos ako mogu dobiti broj telefona da se narucim ponovo kod njih jer mi ponovo trebaju cajevi.unapred hvala.

  2. ***** Za sebe i za još par njih čitaš *****
    ——————————–
    *** Dešava se onda kada verujem Bogu i Kristu ***
    ————————————–
    * Ne može osoba biti isceljena,ako ne veruje da ima Bog koji izobilno daruje isceljenje * Ja sam predivna osoba,jer jesam od predivnog Boga * U svakoj krštenoj osobi jeste izlivena i izliva se ljubav Božija * Isus voli malu decu * Gospodin blagosilja decu * I danas,bolesne isceljuje Kristos * U meni jeste sve predivno,jer jeste od predivnog Boga * Gledajući generalno globalno,i danas,mrtve iz grobova podiže Kristos * Izašavši iz crkve Božije,tih dana,šetajući kejom,sretnem ti ja neku ženu,a ona bosa i noge joj krvave,posvedočivši joj,kao i sada vama da me jeste spasao i iscelio Kristos,kaže ona meni : “ hvala Bogu da je pogledao na mog Djordja “,a ja nadošavši,malo posle,istog dana,oni kontaju i ja kontam,da je ta žena pokojna majka Miroslava R.,Gospodin da joj dušu prosti,jer Bog prosti dušu i živima * I danas slepima daruje vid Kristos * Moja obitelj je predivna,jer jeste od predivnog Boga * “A vas Gospodin neka umnoži,i neka imate izobilnu ljubav jedan k drugome,i k svima,kao i mi k vama,Da bi se utvrdila srca,vaša bez prijekora u svetosti,pred Bogom i Ocem našim,kad dođe Gospodin naš Isus Krist sa svima svetima svojim,Amen. “ * Oni što su glumice i glumci,verujem da nisu glumice i glumci,ja ih nazivam umetnicima kojima je,izmedju ostalih dana,kao i danas,dato dovoljno talenata od Boga,u njima dubina doziva dubinu,izmedju ostalog,oni su postavljeni da bi se otkrili istinski glumci iz naroda i izvan naroda,skuplajući materijal za novo istinski ostvarivo delo,oni su izoštreni,iskusni,širokog srca i uzvišenog uma,inspirisani Duhom Svetim,poslati od živog Boga,da unište dela djavola * Moji susedi su predivni,jer jesu od predivnog Boga * I danas gluhima daruje sluh Kristos * Ja živim u predivnom okruženju,jer jeste od predivnog Boga * “Ako otpuštate ljudima pogrješke njihove,otpustit će i vama Otac vaš nebeski.Ako li ne otpuštate ljudima,ni Otac vaš neće otpustiti pogrešaka vaših. “ * I danas,nikome ništa ne zameram,nikome ništa ne uzimam za zlo,nikoga ne osudjujem i svima sve praštam u ime Kristovo * Od srca svog,želim vama,koliko da vas ima,u zdravlju da vam bude sve,koliko je do mene,da tako bude * I danas sve djavole izgoni Kristos * Kroz sve i nad svima slava Bogu Isusu Kristu jedinome Spasitelju * Do sledećeg deljenja,ljubim,volim i pozdravljam *

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *