Blokirana i četvrta firma Rašida Serdarova

BANJALUKA – Nakon blokade tri firme u vlasništvu ruskog milijardera Rašida Serdarova u Republici Srpskoj, juče su blokirani i računi preduzeća „Comsar energy RS“, koje je dobilo koncesiju za izgradnju termoelektrane „Ugljevik 3“, saznaje portal CAPITAL.

„Comsar energy RS“ ima četiri računa u UniCredit banci i Novoj banci i svi su juče blokirani.

Koncesioni ugovor za izgradnju i korišćenje TE „Ugljevik 3“ sa ovom firmom potpisan je 2013. godine, a Komisija za koncesije RS je utvrdila da „Comsar“ ne ispunjava svoje obaveze u skladu sa ugovorom.

Bez obzira na to „Elektoprivreda RS“ razmatra mogućnost kupovine svih koncesija u vlasništvu „Comsara“ RS, o čemu smo ranije pisali u tekstu Ruski oligarh napušta Srpsku sa 180 miliona KM u džepu!

Od pet firmi koje „Comsar“ ima u RS, samo jedna trenutno nije blokirana. Riječ je o firmi za trgovinu električnom energijom „Comsar energy trading“.

Prije „Comsar energy RS“, blokirani su hoteli „Comsar“ u Rudom i Ugljeviku, dok su krajem prošle sedmice blokirani svi računi preduzeća „Comsar energy hidro“, u čijem vlasništvu je koncesija za hidroelektranu „Mrsovo“. HE „Mrsovo“ je, prema ranijim najavama, ove godine trebalo da bude puštena u rad, ali se od kamena temeljca nije odmaklo.

Sve firme koje je Rašid Serdarov osnovao u RS 2018. godinu završile su u gubitku, a najveći minus od 1,4 miliona KM imao je „Comsar RS“.

capital

Komentariši