BROJ INSPEKCIJSKIH KONTROLA NA PODRUČJU GRADIŠKE U 2014. GODINI POVEĆAN ZA 50 ODSTO

regresBroj inspekcijskih kontrola na području opštine Gradiška u 2013. u odnosu na 2012.godinu povećan je za 50 odsto, a broj izdatih rješenja za više od 60 odsto, izjavio je načelnik Odjeljenja za inspekcije opštine Gradiška, Radomir Pjanić.

On je rekao da u okviru Odjeljenja za inspekcije djeluje 9 inspekcija sa  13 izvršioca, što je uz dobru organizaciju dovoljno za obavljanje svih aktivnosti iz nadležnosti tih inspekcija. Govoreći o Izvještaju o radu opštinskih inspekcija za prvih šest mjeseci ove godine, Pjanić je rekao  da je urbanističko-građevinska inspekcija zbog velikog broja građevinskih objekata koji su izgrađeni bez potrebne dokumentacije akcenat u svom radu stavila upravo na uređenje ove oblasti. Od ukupno 89 inspekcijskih kontrola kod 25 su utvrđene nepravilnosti u primjeni zakona. Najčešće nepravilnostii odnosile su se na upotrebu poslovnih objekata i poslovnih prostora bez prethodno pribavljene upotrebne dozvole, te na započetu gradnju objekata bez važećeg odobrenja za gradnju. Nakon izvršenih kontrola, urbanističko-građevinska inspekcija donijela je 23 rješenja od kojih je 9 izvršeno.

Kaže se u vijesti objavljenoj na Radio Gradišci, međutim bez obzira na brojke činjenica je da te službe ne rade svoj posao kako bi trebalo ili rade selektivno bez koordinacije u radu. Prijave u nadležnosti dvije službe obično obradi jedna služba, a druga se ne uključuje u rješavanje problema pa je ptredpostaviti da rukovodstva službi nema ko da koordiniše ili se radi samo o tome da se ide u inspekciju samo onda kada iza toga stoji sigurno kažnjavanje radi popunjavanja budžeta?

Komentariši