Budućnost je počela u Konobi?

Privredni savjet opštine Gradiška održao je danas četvrti po redu radni sastanak na kome je prezentovana sektorska analiza privrede opštine Gradiška.

Radnom sastanku prethodio je obilazak Agro-industrijske zone Nova Topola u kojoj se trenutno nalazi 15 investitora koji su po svojim poslovnim planovima predvidjeli da u naredne tri godine investiraju vlastita sredstva u iznosu od preko 46 miliona konvertibilnih maraka.

Na sastanku su pored prezentacije sektorske analize privrede opštine Gradiška izvršene od strane sekretara Privrednog savjeta i šefa Odsjeka za razvojne projekte Opštine Gradiška, Brankice Brkić predstavljeni i rezultati istraživanja kapaciteta lokalne zajednice. Ovom prilikom prezentovan je i projekat koji zajednički provode Opština, Tehnička škola i privrednici a koji ima za cilj smanjenje nezaposlenosti, poboljšanje kvaliteta praktičnog obrazovanja učenika kroz prilagođavanje potrebama privrednika i iznalaženje mogućnosti opremanja škole novim savremenim model mašinama i učilima.

Četvrtom radnom sastanku Privrednog savjeta opštine Gradiška prisustvovali su i predstavnici njemačke organizacije za tehničku saradnju /GIZ/, Agencije za razvoj preduzeća iz Banjaluke /EDA/ i Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora /PREDA/.

OSNOVNE AKTIVNOSTI PRIVREDNOG SAVJETA

  • Redovno međusobno informisanje javnog i privatnog sektora
  • Razmatranje značajnih razvojnih pitanja i pitanja unapređenja poslovnog okruženja i konkurentnosti
  • Predlaganje mjera za razvoj zajednice i unapređenje opštinske poslovne klime
  • Pokretanje inicijativa privrednog sektora koje se tiču viših nivoa vlasti
  • Razmatranje inicijativa za partnerske projekte i njihovo sprovođenje

04-11-2015_PS-1-860x490_c

Vijest objavljena na opštinskom sajtu, naravno neprijateljski nastrojeni ISDS je objavio pozivnicu koja odprilike oslikava mogući motiv za sastanak. Agrozona je postala pogodna da se njome sve pravda pa čak i mršavi rezultati, ali treba primjetiti da je budućnost tu, samo što nije počela. Svake 3 godine ili tu negdje se kaže da u sledeće 3-4 godine ima da se čuda dese. Upada u oči da je to odprilike period kada su izbori pa je zgodno malo podgrijati hladno jelo.

Možda je prilika da se čuje šta je dobro posluživano u konobi, jeli bilo ića i pića na pretek, koliki je račun i dali je na kredu, teku ili u kešu i na kraju ko to plaća? Šta reći nego Budućnost je počela, ako je ne omete loše vrijeme, a dotle čačkalicu u zube!

Komentariši