Dan mjesnih zajednica opštine Gradiška

U okviru UNDP-ovog projekta “ Јačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, u prostorijama Društvenog doma u Gornjim Podgradcima obilježen je Dan mjesnih zajednica opštine Gradiška.

Tom prilikom predstavljene su realizovane aktivnosti u šest mjesnih zajednica učesnica projekta.

Sanacija Društvenog doma u Mjesnoj zajednici Gornji Podgradci jedna je od aktivnosti koja je realizovana u okviru projekta.

„Gornji dio doma koriste predstavnici Mjesne zajednice i jedna sala za sastanke. Drugi dio koriste kulturno umjetničko i lovačko društvo. Uredili smo i dvorište,a dobili smo i dječije igralište“ rekao je Zvjezdan Panić, predsjednik Savjeta MZ Gornji Podgradci.

Ovoj prezentaciji prisustvovali su predstavnici mjesnih zajednica koji nisu učestvovali u projektu. Jedna od njih je i Mjesna zajednica Seferovci čija se predsjednica Branka Škrbić nada da će i oni biti učesnici projekta, iako su do sada uz pomoć Opštine dosta toga uradili.

mz

“Upravo na ovim susretima znanje stečeno učešćem u projektu predstavnici 6 mjesnih zajednica trebaju prenijeti i na ostalih 50 mjesnih zajednica na području opštine Gradiška” smatra načelnik Zoran Adžić.

Cilj projekta je, kako kažu u lokalnoj upravi, da se aktiviraju savjeti mjesnih zajednica, da se iskazuju potrebe gradjana na tim prostorima.

“Da mjesna zajednica bude ćelija odakle idu ideje i potrebe građana i privrednika. Mi smo uveli praksu da naši načelnici odjeljenja u pripremi budžeta obilaze mjesne zajednice i vide njihove potrebe kako bi ih mogli realizovati. Moram reći da su potrebe velike posebno za infrastrukturnim opremanjem. Kroz projekat je do sada realizovano oko 320 000 KM od čega je učešće UNDP-a 70 posto, a loklane uprave 30 posto.Ostala je još rekonstrukcija područne osnovne škole u Mašića za šta će biti potrebno izdvojiti dodatnih 33 000 KM, 50 posto će učestvovati Opština, a 50 posto UNDP “rekao je načelnik Zoran Adžić.

Info+ kablovski kanal