ĐAČKI DANI SE VJEČNO PAMTE: U školi, u Novoj Topoli sastali se da obilježe 50 godina od mature

ĐAČKI DANI SE VJEČNO PAMTE: U školi, u Novoj Topoli sastali se da obilježe 50 godina od mature

U Osnovnoj školi “Petar Kočić” u Novoj Topoli održan je jedan poseban čas…

Đaci su 1969. godine napustili svoje školske klupe u ovoj školi. 50 godina nakon odlučili su se ponovo sastati i evocirati bezbrižne dane djetinjstva. Sa sjetom su se prisjetili druženja u, kako su ih nazvali, magarećim klupama.

“U najljepšem sjećanju ostalo mi je doba od prvog do petog razreda. Magareće klupe i svi smo bili isti, što je bilo vrlo bitno. Bili smo iskreni drugari, dobri đaci i jako smo se voljeli. Završili smo školu, razišli se i sada smo opet tu nakon 50 godina, nažalost ne svi. Ali emocije su prisutne, uz lijepa sjećanja. Ono što bih apostrofirala je da su ta vremena provedena u osnovnoj školi osnova  za sve dalje i vječno se pamte”, navela je Zorica Milanović.

Želja da vide nekadašnje školske drugare bila je glavni pokretač za ovo okupljanje.

“Nas par se svako jutro družimo u “Penzioneru” i razmišljali smo kako bismo mogli vidjeti one koje davno nismo. Ima ih dosta u Parizu, Londonu, širom Njemačke… Sa svima njima sam kontaktirao”, rekao je Mihajlo Despotović, jedan od organizatora.

Čas je održala nastavnica muzičkog i razredni starješina, Branka Mihalenko, koja se rado prisjetila ove generacije, jer joj je bila prva po završetku školovanja: “Bilo mi je teško. Čim sam završila školu dobila sam razredno starješinstvo, što mi je bio veliki problem i mislila sam da će biti strašno. Međutim, malo po malo, shvatili su da im želim samo dobro. Fantastično smo se slagali, učili smo zajedno, smijali smo se, plakali.”

Nekadašnji maturanti su, kako i priliči, nastavili druženje uz pjesmu i igru, nakon čega su se zaputili u Krupu na Vrbasu na cjelodnevni izlet.

info+

Komentariši