Dječiji festival “Mi smo djeca vesela”

Kud “Petar Kočić” iz Nove Topole će u nedjelju 15.4.2018,u prostorijama škole, održati četvrti po redu Dječiji festival folklora pod nazivom “Mi smo djeca vesela” koji je vec postao tradicionalan događaj na ovim prostorima. Program festivala će obogatiti gosti iz Mrkonjić Grada,Rogolja,Dubrava,Laminaca,Razboja, te naravno domaćin KUD “Petar Kočić” Nova Topola. Festival je posvećen mlađim grupama folklornih udruženja.
Kud Petar Kočić djeluje vec duži niz godina u Novoj Topoli pod vodstvom koreografa Miroslava Lajića te okuplja omladinu i pomaže u očuvanju tradicije. KUD broji preko stotinu aktivnih članova podijeljenih u četiri grupe,među kojima su od 2017 godine i veterani. Kud se u poslednjih par godina predstavio sa velikim brojem koreografija u mnogim mjestima kako u Bosni i Hercegovini tako i u okolnim državama.
Pod vodstvom predsednice Marice Račić društvo planira turneju u Švicarsku gdje će se predstaviti narodnim igrama iz regiona.Društvo također planira obnovu fonda opanaka i nošnji.Upis novih članova se vrši svakog ponedjeljka i petka od 19:00-21:00h. Više informacija možete saznati na Facebook stranici “KUD Petar Kočić Nova Topola”.
(KUD)