DOČEK DJECE S KOSMETA SUTRA U OŠ ”PETAR KOČIĆ” U NOVOJ TOPOLI

Opština Gradiška organizuje doček za pedesetoro djece iz opštine Lepine sa Kosova i Metohije koji će sutra, 22. avgusta u 19 časova stići u Osnovnu školu ‘’Petar Kočić’’ u Novoj Topoli.

Djecu sa Kosova dočekaće predstavnici škole i Opštine Gradiška, kao i porodice kod kojih će djeca boraviti narednih dana.Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, četvrtu godinu organizuje projekat „SPOJIMO DJECU KOSMETA I REPUBLIKE SRPSKE“. U sedmodnevnu posjetu u šest gradova i opština Srpske, sutra 22. avgusta, sa Kosmeta dolazi 300 djece školskog uzrasta, u pratnji profesora, nastavnika i sveštenika.

Svoje gostoprimsto i vrata dobrodošlice otvoriće im porodice iz Gradiške,Prijedora, Laktaša, Šamca, Bijeljine i Gacka, koje će do 29. avgusta ugostiti djecu iz Gnjilana, Štrpca, Lepine, Lipljana, Goraždevca i Šilova. Cilj projekta je povezivanje djece Kosmeta i Srpske i stvaranje novih prijateljstava, kako bi se djeci iz enklava sa juga Kosova i Metohije učinio nezaboravnim boravak u RS i uljepšali ljetnji praznici, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

(radio gradiska)

Komentariši