Dodik: Srpska sa nama ima viziju

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras na predizbornom mitingu u Novoj Topoli kod Gradiške da je Srpska, uprkos globalnoj ekonomskoj krizi i mnogim objektivnim nedaća, ostala na nogama i ima snage da ide dalje.

“Topola i Lijevče je i moj zavičaj. Ovdje se osjećam kao u mojim Laktašima.

Nadam se da ovaj put neće biti prevara i da ćete glasati za SNSD, Željku Cvijanović i mene. Ovaj kraj smo sve ove godine uporno razvijali, kao i cijelu Republiku Srpsku”, rekao je Dodik pred više hiljada građana.

On je dodao da pod vođstvom SNSD-a Republika Srpska ima najveću snagu svojih institucija.

“Znam da ima problema, ali ratna dešavanja, mešetari i takozvani eksperti međunarodne zajednice doveli su do toga da mnogi žive u lošim uslovima.

Ja želim da svima bude dobro. Mi nećemo dozvoliti da ekonomske politike budu pod uticajem stranaca. Trudićemo se da imamo naše investitore koji, osim profita, žele da pomognu svoj zavičaj i Republiku Srpsku”, rekao je Dodik.

On je naveo da su građani svjedoci da su vlasti Srpske ponovo, urkos brojnim teškoćama, povećale penzije.

“U proteklom periodu uložili smo više od 500 miliona KM u razvoj poljoprivrde. Svjesni da je bilo i zloupotreba, i u narednom periodu borićemo se da ih bude što manje. Mi smo narodna vlast i mi i vi smo na istoj strani i moramo biti zajedno. Biću predsjednik vašom voljom, jer prošao sam cijelu Republiku Srpsku i uvjerio se da to želimo. Mi se razumijemo”, naglasio je Dodik.

On kaže da je vidljivo sve što je urađeno u Republici Srpskoj, kao i u Gradišci i Topoli.

“Pitam, šta je uradio SDS? Neka pokaže bar jedan projekat. Svaka naša odluka je zagledana u budućnost i ima strateški značaj. Pozivam vas da glasate za našu Željku, za srpskog člana Predsjedništva BiH, uz poruku da je bolje da imate jaku ženu nego mlitavog muškarca. Normalno, glasajte za predsjednika Republike Srpske koji se zove Milorad Dodik, za Nikolu Kragulja, Zorana Adžića i sve ove kandidate. Republika Srpska sa nama ima jasnu viziju”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovaj narod ima šansu.

“Ovaj put ne smijete da pogriješite, jer mi smo najbolji! Uz nas je velika Rusija koja nas finansijski i politički podržava. Vjerujem u vas i vašu snagu”, kaže Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je radost što je večeras sa Lijevčanima, sa SNSD-ovcima i pobjednicima.

“Sigurna sam da ćemo se u ponedjeljak svi probuditi u sigurnoj i bezbjednoj Republici Srpskoj u kojoj će pobijediti SNSD, Dodik i ja. Mi hoćemo poznatog predsjednika, lidera i državnika. Mi hoćemo Republiku Srpsku koju vodi SNSD”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da ide u Sarajevo da ponosno predstavlja Republiku Srpsku i ne smatra da ima ozbiljnog protivkandidata.

“U važnim trenucima Republike Srpske, dok je Mladen Ivanić bio na najvišim funkcijama izdao je interese Republike Srpske i izvršio prenošenje nadležnosti u Sarajevo. Izaberimo 12. oktobra prave i nastavimo da radimo za Republiku Srpsku”, poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac izborne liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice dva Zoran Adžić rekao je da SNSD kreće u novu pobjedu za Republiku Srpsku – Lijevče, Potkozarje, Gradišku i Novu Topolu.

“Naša opština je mjesto gdje je SNSD uradio mnogo. Na ovom primjeru se potvrđuje da je SNSD uvijek uz narod. Od prije dvije godine SDS i grupacija koju predvode su zaustavili razvoj ovog kraja i razvoj cijele opštine. Za dvije godine nisu uradili ništa. Oni ni za jedan problem nemaju rješenja”, rekao je Adžić.

On je ocijenio da se večeras vidi snaga SNSD-a.

“Siguran sam u našu pobjedu i siguran sam da ste opredijeljeni za razvoj u koji vas vodi SNSD, Dodik i Željka Cvijanović”, rekao je Adžić.

Kandidat za parlament BiH iz Izborne jedinice dva Nikola Kragulj rekao je da je siguran da večeras, a i u nedjelju, svi podržavaju SNSD, Željku Cvijanović i Milorada Dodika.

“Utvrdimo put sigurnosti Republike Srpske sa SNSD-om, Dodikom i Cvijanovićevom. Jedino je Dodik garant slobode, sigurnosti, jednakosti i solidarnosti. Siguran sam da znate, i to je bitno, za koga smo i da smo potpuno opredijeljeni za put razvoja Gradiške i Republike Srpske”, kaže Kragulj.

On je izrazio nadu da građani ovog kraja više neće kao prije dvije godine probavati i rizikovati.

“Ovaj put odlučite čvrsto za SNSD. Opozicija ne može voditi Republiku Srpsku. Oni mogu samo izvršavati naredbe svojih međunarodnih mentora. Naš izbor je jasan – Milorad Dodik, Željka Cvijanović i SNSD za pobjedu Srpske”, poručio je Kragulj.

Izvor:Nezavisne

 

Komentariši