Dodjeljena sredstva iz programa PMG

Vijest od 08.09.2011, zavrjeđuje pažnju. Topola je među 20 izabranih projekata  „Izgradnja dobrog upravljanja zajednicom kroz građansko uključivanje“

Cilj PMG: Osposobiti gradjane i OCD, sa posebnim naglaskom na NVO i inicijative u zajednici, da postanu istinski i efektivan zagovarac promjena u sredini u kojoj žive kao i u društvu u cjelini.

Svečanim uručenjem sredstava počeo je treći krug provedbe aktivnosti u sklopu Programa malih grantova (PMG) koje Centar za promociju civilnog društva (CPCD) realizuje uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Novoimenovani direktor ureda SIDA za BiH, gdin Pelle Persson, izrazio je zadovoljstvo šarolikošću inicijativa koje su lokalne zajednice u BiH spremne provesti, te činjenicom da se putem PMG jača kapacitet kako nevladinih organizacija tako i civilnog društva u cjelini.

Direktorica CPCD, gdja Aida Daguda, istakla je važnost mentorskog dijela u PMG i navela dugoročnu korist koju organizacije i neformalne grupe građana obuhvaćene PMG imaju.

Danas dodijeljena sredstva biti će upotrebljena za akcije u slijedećim zajednicama: Kakanj, Ustiprača, Šerići-Živinice, Srebrenica, Bijeljina, Novi Grad, Nova Topola, Gradiška, Ključ, Srbac, Gradiška, Zavidovići, Zavidovići, Doboj, Posušje, Tomislavgrad, Mostar, Prozor-Rama, Donji Vakuf, Turbe i Travnik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *