Donacija za školu u Turjaku

Učenici OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku od nove školske godine imaće bolje uslove za boravak u školi. Miroslav Stojnić, rodom iz Kijevaca, koji sa porodicom godinama živi u Švajcarskoj, donirao je školski namještaj, didaktički materijal i nastavna sredstva za centralnu školu u Turjaku, kao i četiri područne škole u Grbavcima, Srednjoj i Gornjoj Jurkovici i Cimirotima. U turjačkoj školi zahvalni su porodici Stojnić.

Kažu da će sada uslovi rada biti znatno bolji.

„Ovaj veliki projekat započeli smo u septembru prošle godine. Zahvaljujući porodici Stojnić, opremili smo informatički kabinet. Dobili smo i geografske karte na automatskim podizačima, muzičke instrumente, nove klupe i stolice“, rekla je Biljana Barać, direktor OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ Turjak.

Pored navedenog, škola je dobila i nove table, kao i ormare za udžbenike i školski pribor.

Miroslav Stojnić zadovoljan je što je na ovaj način mogao da pomogne školi koju je nekada pohađao. Ova donacija samo je jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje je realizovao. Prije nekoliko godina pomogao je 10ak siromašnijih porodica iz ovog mjesta. U njegovim poduhvatima podržava ga i porodica, posebno supruga Svetlana. Kažu da i svoje troje djece uče da je važno pomagati drugima.

„Drago nam je kad možemo pomoći, posebno djeci. To je najljepši osjećaj“, kaže Stojnić.

Transport namještaja iz Švajcarske do turjačke škole potpomogao je Savjet roditelja. Svoju podršku u ovom projektu pružio je i gradiški Crveni krst.

Namještaj u školi „Vuk Stefanović Karadžić“ nije mijenjan od 1971. godine, otkako je ova ustanova sagrađena. Zato im je,  kažu, ovakav vid donacije veoma značajan.

(info+)

Komentariši