ĐORĐO KRČMAR PONOVO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA OPŠTINSKOG ODBORA SDS-A U GRADIŠCI

Đorđo Krčmar, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ponovo je izabran za predsjednik Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke u Gradišci.

Krčmar je na sinoćnjoj Izbornoj skupštini gradiškog SDS-a, po treći put, većinom glasova od 195 prisutnih delegata, dobio povjerenje da vodi stranku i u naredne četiri godine. On je istakao da je cilj SDS-a u Gradišci da poveća broj članova i da na lokalnim izborima 2016. godine ostvari još bolji rezultat i nastavi da vrši vlast.

Krčmar je naglasio da Opštinski odbor SDS-a Gradiška daje punu podršku načelniku opštine Zoranu Latinoviću, koji je svrstao Gradišku među šest opština u Republici Srpskoj koje redovmo izmiruju svoje obaveze, i pored ogromnih naslijeđenih kredita. On je istakao da političke turbulencije u gradiškom SDS-a, koje su se dešavale od kraja prošle godine nikome nisu donijeli ništa dobro, a najmanje građanima imajući u vidu da su u posljednje dvije godine pokrenuti značajni infrastukturni projekti na području naše opštine.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, čestitao je Krčmaru na novom mandatu i naglasio da je SDS u Gradišci, i pored nedavnih potresa u stranci, nakon Izborne skupštine konsolidovao redove i postao jača i organizovanija politička stranka, koja je opredjeljena da radi u opštem, a ne u interesu bilo kojeg pojedinca.

Na Izbornoj skupštini gradiškog SDS-a, osim predsjednika izabrana su i 44 člana Opštinskog odbora, a 11 članova naknadno će biti kooptirano na prijedlog predsjednika opštinske organizacije stranke. Izabrano je i 17 delegata iz Gradiške za Izbornu skupštinu Srpske demokratske stranke, koja će biti održana 10. maja u Banjaluci, dok su Krčmar i Latinović po funkciji automatski članovi skupštine stranke na republičkom nivou. Gradiški SDS predložio je i kandidate za članove Statutarne komisije i Nadzornog odbora SDS-a.

Delegati Skupštine SDS-a Gradiška, usvojili su i dva Zaključka: da u potpunosti podržavaju kandidaturu Mladena Bosića za predsjednika stranke i da traže od isključenih članova SDS-a, narodnog poslanika Slavka Dunjića i odbornika u lokalnom parlamentu Slavka Mekinjića i Mirjane Dakić da vrate mandate Srpskoj demokratskoj stranci. Izbornoj Skupštini SDS-a Gradiška prisustvovao je potpredsjednik SDS-a Siniša Gatarić, te predstavnici drugih političkih stranaka na lokalnom nivou.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *