Dva dana poslije

Iza kulisa se čuje da je došlo do sukoba unutar vladajućih struktura oko namjene kancelarija. Kako bilo, kancelarije su otvorene uz bojkot Topoličana, a nama će i dalje da vode brigu strukture opštine koju samo interesuje šta može da izvuče odavde, a ne šta može da učini da se Topola razvija. Za tu namjeru će uvijek imati spremne Topoličane kojima je najmanje bitna sama Topola, osim kad je riječ o kampanji pred izbore. Postavlja se pitanje dokle se može ići, imaju li granice beskrupuloznoj pljački, sada će biti argument da više ništa i nema zdravo, “da vratite što ste odnijeli pa kako nam bude”.

Topola kao Opština je ideja koja mora da se njeguje dok god Opština ima maćehinski odnos prema njoj. Treba stati i na kraj načinu biranja u MZ po principu što veći poslušnik to bolji kandidat, da se ne događa da Topoličani napuštaju izbore za organe MZ, a politička partija dovodi glasače za te potrebe. Interes Topole je preči od interesa pojedinaca i njihovih ambicija. Treba reći, da se ne zanosi vlast Opštine, da nema nikakvog kredibiliteta kod naroda jer nije dio naroda, dio ste okoštale  strukture. “Gerge” koje prave povremeno su potrošena roba. Vaš zadatak je ovdje da vodite brigu o životu ovih građana, jer ovo su građani, da vas podsjetim, ovdje nema poljoprivrednika, nema privatne zemlje, nekada su postojali radnici, imali posao, danas većina ne radi i čeka posao.

Da bi ovdje živio i radio na ovom stepenu razvoja trebaju pješačke staze, igrališta, biciklističke staze, omogućiti početak radova na “Agroindustrijskom kompleksu”, ako ima išta od toga, niko ne vjeruje u to, ako nema, šta ima? Imamo nadaleko poznatih “Actros” i “Pod Fenjerom” kao mjesta gdje se izlazi, a koji su privatna inicijativa. Napravite u svojim projektima nešto gdje će i drugi moći doći i organzovati zapošljavanje. Znamo da je bilo interesa, ali su tjerani raznim ucijenama i ono što je moglo biti ovdje sada radi negdje drugdje. Zašto to ne reći, čemu šutjeti, imali kraja nepoštovanju Topole kao mjesta iz koje se razvila Gradiška kao grad, pa i Banja Luka, činjenice govore, ne riječi, riječi je dosta bilo, sada se očekuju djela, Topola čeka, jer sva moć je u vašim rukama. Napravili ste kancelarije, sad uradite nešto i korisno, mi čekamo jer i Topola je ravnopravna MZ u Opštini Gradiška ili nije?

2 komentara na “Dva dana poslije”

  1. Moje misljenje u vezi tog dogadjaja moze stati u dvije rijeci,SRAMOTA I BEZOBRAZLUK!!!Za sto sluze te kancelarije,koja im je namjena,ko koga pravi budalom tu…??!!Dvije kante jupola,jedna najjeftinija vrata i par prozora.Ali najzesce je to sto kamera nije na slikanju i snimanju podignuta malo gore da se vidi ono ruglo od stanova i balkona!!!Zar su to opstinska ulaganja u razvoj Nove Topole?!Bruka!!!Neka ovo par privatnika uz glavni put pogase svoje svijetlece reklame stranac koji prolazi nocu kroz Topolu nebi ni znao da je prosao kroz naseljeno mjesto!!!

  2. to je zaista sramota da se narod Topole misli varati,ali nemoze jer narod je progledao i mislim da ce odreagovati .Dokle,Zasto

Komentariši