DVA JAVNA POZIVA ZA SREDSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE

zavod

U Birou za zapošljavanje Gradiška, u toku su dva Javna poziva za korištenje sredstava za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Javni poziv za korištenje sredstava po Projektu podrške zapošljavanju i samozapošljavanju u privredi RS u 2014.godini, otvoren je do 21.jula ove godine.

Po ovom Projektu predviđena podsticajna sredstva, za poslodavce koji zaposle nezaposleno lice, a koje se vodi na evidenciji nezaposlenih, su od 2.500 KM,dok su podsticajna sredstva za samozapošljavanje lica sa evidencije 3.500 KM.

U toku je i Javni poziv  za korištenje sredstava po Projektu podrške zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca VRS, ratnih vojnil invalida i demobilisanih boraca Vojske RS „Zajedno do posla“, koji je otvoren do 28.jula ove godine.

Prilikom samozapošljavanja , djeca poginulih boraca VRS mogu ostvariti podsticajna sredstva u iznosu od 8.000 KM,a ratni vojni invalidi i demobilisani borci VRS, sredstva u iznosu od 4.000KM .

Poslodavac koji zaposli lica iz  navedenih kategorija nezaposlenih lica, ostvaruje pravo na podsticajna sredstva u iznosu od 3.000 KM.

(radiogradiska)

Komentariši