DVA KAMIONA HUMANITARNE POMOĆI IZ GRADIŠKE OTIŠLO ZA MAGLAJ

maglaj

Dva kamiona humanitarne pomoći upućena su danas iz Gradiške za stanovništvo pogođeno poplavama u Maglaju.

Brojni građani i prvirednici, u saradnji sa Opštinom Gradiška i Opštinskom organizaciojm Crveng krsta, prikupili su hranu, odjeću i sanitarno-higijenske proizvode, a preduzeće „Lion“ doniralo je 40 ležajeva za ugrožono stanovništvo Maglaja.

Načelnik Opštine Gradiška, Zoran Latinović, naveo je da su iz Gradiška upućene prve pošiljke humanitarne pomoći za stanovnike ugrožene polavama u Dobju, Šamcu i Bijeljini, i da je ovo prva pošiljka humanitarne pomoći jednoj opštini u Federaciji BiH.

Latinović je naglasio da je potrebno iskazati solidarnost prema svim građanima koji su pogođeni polavama, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, dodajući da je bošnjački narod u Gradišci u značajnoj mjeri učestvovao u prikupljanu humanitarne pomoći, koja je do sada odlazila prema polavljenim područjima u Republici Srpskoj.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Gradiška, Dragana Stević, istakla je da je, zahvaljujući humanosti stanovništva, Crveni krst Gradiška od 16. maja prikupio zančajnu količinu humanitarne pomoći. Prema njenim riječima, 90 odsto pomoći za stanovnike Maglaja prikupili su građani i privredni sudbjekti gradiške opštine, a jedan dio pomoći je donacija Srpske pravoslavne crkve iz Nirnberga.

Ona je dodala da su, od početka akcije prikupljanja humanitarne pomoći za stanovništvo ugroženo polavama, Krizni štab Opštine Gradiška i Opštinska organizacija Crvenog krsta radili kao tim koji usaglašeno djeluje, i da pozvala građane da i dalje učestvuju u akciji prikupljanja humanitarne pomoći.

(radio gradiska)

Komentariši