EKOLOGIJA

Kao jedna od najznačajnih osnova za zdrav razvoj društva je i ekologija. Zato je odluka da se na sajtu posveti posebna pažnja ekologiji. Trenutno nema podataka, osim ličnih saznanja o ovoj temi koji ne moraju biti sasvim pouzdani.
Topola je bila stalno ugrožena sredina zbog nerazumnog izgradnje svinjogojske farme u blizini mjesta, a zbog zagađivanja podzemnih voda. Vodovod koji je izgrađen doprinio je poboljšanju situacije kao i nestanak poljoprivredne avijacije koja je godinama trovala Topolu.
Trenutni problem je činjenica da je dosta loš način odlaganja smeća doprinio da se stvaraju na mnogim mjestima nekontrolisane hrpe smeća i odbačenih stvari što stvara i vizuelno loš dojam o samom mjestu.
Tema koja bi trebalo da bude posebno razmatrana, očekujem i pomoć svih koji imaju saznanja o ovoj temi da daju svoj doprinos.

4 komentara na “EKOLOGIJA”

  1. veliki ekoloski problem divlja deponija izmedju topole i rogolja izvor zaraze ko to moze da rjesi

  2. Probleb Rogoljskog majdena moze se rjesiti tako da se svi mi skoloski osvestimo i prestanemo da bacamo smece u majden.

  3. kad smo kod majdena.osim sto se ubacuje smece svakakve vrste, u majdene se dovodi i sipa osoka iz farmi u rovinama ,zatim vode iz septickih jama ,zatim ostaci zaklanih zivotinja.osim toga jedan vulkanizer iz gradiske dovozi stare gume i spaljuje ih na par razlicitih mjesta.zatim privatni prevoznici dovoze kojekakve materijale od srusenih gradjevina ili iskopina i navodno zatrpavaju majdene i kao cine usluge ostalima.dok bezobrazni pojedinci na vlastitu ruku i kao da je to njihova privatna svojina a ne svojina mjesne zajednice bagerima zatrpavaju opasno smece iz livnice tesic i jos za to naplacuju uslugu.sledeci ,onaj cija zemlja granici sa majdenom ,zatrpani dio prisvaja kao svoj i jos ga pokusava kao takvog prodati.i tako truju podzemne vode i sve nas .i mi gledamo sve to i ne reagujemo ,ko nam kriv.

  4. sto se tice bacanja smeca po ulicama i drugdje.u vrticima i skolama moraju se djeca nauciti kako se odlaze smece. ali prije toga to znanje sticu u porodici.i ako vidite djecu da bacaju papirice i plasticne boce okolo ,znajte da su za to prvo krivi njihovi roditelji.

Komentariši

Sami pali, sami se porobili.