Folklorci škole “Petar Kočić” iz Nove Topole najbolja sekcija na Festivalu

 

Pobjednik 15. Festivala dječijeg folklora Republike Srpske u kategoriji folklornih sekcija iz 23 osnovne škole je sekcija škole “Petar Kočić” iz Nove Topole.

– Najbolju koreografiju imali su ansambli osnovnih škola “Jovan Dučić” iz Šekovića i “Vuk Karadzić” iz Vlasenice. Nagrada publike pripala je ansamblu škole “Desanka Maksimović” iz Čelopeka, najljepšu nošnju imao je ansambl škole “Potkozarje” iz Mašića, najbolji etno-prikaz škola “Sveti Sava” iz Lopara, a najsimpatičniji ansambl “Desanka Maksimović” iz Karakaja, dok je ubjedljivo najbolji orkestar bio iz “Alekse Šantić” iz Ugljevika. Među pjevačkim grupama najbolja je bila iz škole “Sveti Sava” iz Kakmuža,  najbolji vokalni solista je Jovana Milošević iz “Vuka Karadzića” iz Roćevića, najbolja igračica Radoslava Miličić iz Priboja, najbolji igrač Borislav Polić iz Vlasnice, najsimpatičnija Aleksandra Prokopić iz Nove Topole, dok su kod mlađeg uzrasta najbolji igrači bili Miloš Samardzić iz Vlasenice i Slađana Čardašević iz Velike Obarske – saopštio je predsjednik SPKD “Prosvjeta” Radoslav Perić.

Festival dječijeg folklora koji se završio sinoć počeo je u subotu kada su se takmičili KUD-ovi i SPKD-ovi.

Organizator manifestacije koja se petnaesti put održava u Zvorniku i ove godine okupila je oko 1.400 djece je zvornička SPKD “Prosvjeta”.

Komentariši