Formirana skupštinska većina

Predstavnici SDS-a, PDP-a, SNS-a, DNS-a i novoizabrani odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Mašić potpisali su danas sporazum o koalicijskom djelovanju na lokalnom nivou i formiranju skupštinske većine, prenose agencije.

Sporazumom je utvrđena većina od 17 odbornika, budući da će Skupština opštine Gradiška u naredne četiri godine imati 31 odbornika

Novoizabrani načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović rekao je da su formiranjem skupštinske većine stvoreni uvjeti za početak velikog i mukotrpnog posla.

“Naš primarni cilj je Gradišku preobrazimo u perspektivnu lokalnu zajednicu, prvenstveno kroz razvoj privrede, zapošljavanje, daljnji razvoj infrastrukture i rješavanje socijalnih problema. Prethodi nam inventura u opštini sa dosadašnjom vlasti. Očekujem da ćemu relativo kratkom roku formirati vlast, jer mnogo posla nas očekuje” rekao je Latinović.

U toku su pregovori i sa SP, kojoj su potvrđena dva odbornička mjesta.

Prema koalicijskom dogovoru izvjesno je da će novi predsjednik lokalne skupštine biti iz reda PDP-a, potpredsjednik iz SDS-a, a zamjenik načelnika iz SNS-a.

Komentariši