Gradiška: Novi “papci”

Sedamnaest od ukupno trideset i jednog odbornika u Skupštini opštine Gradiške održali su vanrednu sjednicu opštinskog parlamenta na kojoj su smijenili predsjednika i potpredsjednika skupštine opštine. Sjednicu nisu mogli da održe u Sali skupštine jer se renovira, pa je održana u Centru za kulturu.

Aktuelni predsjednik Skupštine opštine tvrdi sve je uradjeno nelegalno mimo Poslovnika i Statuta. Za smjenu skupštinskog rukovodstva bili su odbornici SNSD-a, četiri samostalna odbornika koji su do prije nekoliko dana bili odbornici SDS-a, dva odbornika DNS-a i jedan Stranke radom za boljitak.

Odbornici SNSD-a, četiri samostalna odbornika, dojučerašnji članovi SDS-a, dva odbornika DNS-a i jedan stranke Radom za boljitak na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Gradiška smjenili su predsjednika, potpredsjednika i sekretara skupštine opštine.

Ukupno 17 odbornika sjednicu nije održalo u sali skupštine jer se ona kreči, već u sali Centra za kulturu. 17 odbornika koji čine novu skupštinsku većinu tvrdi da je sve uradjeno u skladu sa propisima i da aktuelno rukovodstvo skupštine nije željelo da zakaže sjednicu. Tako tvrdi i SNSD-ov Uroš Grahovac koga je 17 odbornika izabralo za predsjednika skupštine.

Nova većina sa svojim rukovodstvom pokušaće da u toku sedmice izvrši primopredaju dužnosti u opštini.

Prema svemu sudeći, neće ići sve glatko. Aktuelni predsjednik skupštine Radislav Dončić iz PDP-a uvjerava kako je skupština na kojoj je smijenjen, održana nelegalno mimo Poslovnika o radu skupštine. Tvrdi i da odbornici koji su željeli sjednicu nisu željeli da dostave potreban materijal svim odbornicima. Kaže da bi normalno zakazao sjednicu da je ispoštovan Poslovnik.

Načelnik Gradiške SDS-ov Zoran Latinović, tvrdi kako je ovo loša slika koja odlazi iz Gradiške. Najvjerovatnije njemu slijede pravne konsultacije i inicijative nadležnom sudu za preispitivanjem spornih odluka. Tvrdi da ovo što se dešava nije nikakva zdrava pričča, već projekcija interesa pojedinaca u Gradišci.

Skupštini u Centru za kulturu prisustvovali su i poslanici Slavko Dunjić koji je prije nekoliko dana suspendovan u gradiškom SDS-u i poslanik Napredne Srpske Adam Šukalo. Odbornici Napredne Srpske nisu bili na sjednici.

Opštinski odbor Napredne Srpske, medjutim, saopštio je da nije bio na sjednici jer smatraju da nije sazvana u skladu sa Poslovnikom i Statutom.

U Gradišci će u narednim danima u svakom slučaju biti politički burno. Slijedi gotovo preslikan scenario iz Kneževa.

izvor BN TV

Komentariši