Investitori prolaze kroz Topolu

Topola kroz koju svi prolaze, a rijetki se zaustavljaju dokazuje svaki dan da taj trend je već postao pravilo. Nije to od jučer, pamtimo ovo stanje koje traje i traje.

Topola nije da nije interesantna za investitore, jeste veoma je atraktivna, investitori dolaze i odlaze dalje. Zašto odlaze, imali neko ko koči namjerno da Topola postane ono što bi trebala da bude i ono što je oduvijek bila?

Da je to tako možemo vidjeti iz teksta objavljenog na ATV portalu pod naslovom “Nove investicije u opštini Laktaši” gdje je predstavnik firme “Industrija Monuso” iz Italije izjavio sledeće.

“Mi smo ovde u opštini Laktaši, zahvaljujući tome, što nam je opštinska administracija izašla u susret i vrijeme skratila, prvobitno smo izabrali N. Topolu, ali tamo su bili mnogo otegli sa vremenom pa smo ovde. Nama je Topola bliža, bliža je granici, bliža je Italiji, ali vaša opštinaska administracija je bila brža i bolja po pitanju otvaranja firmi”, rekao je Masimo Januci direktor “Industrije Monuso BiH” Italija.

Poslije ove izjave može se zaključiti samo jedno opštinska vlast u Gradšci je mjesto gdje se priče o investicijama završavaju. Ta vlast nije u stanju da prepozna prioritete. Do duše može se pročitati u nekim razvojnim aktima da je Topola prioritet, dakle to piše, al’ samo piše, samo djelovanje je suprotno tome. Iako zapošljavanje treba da bude prioritet svih prioriteta čini se da je procjena da su prioriteti neke druge aktivnosti koje na izborima mogu donijeti više glasova aktuelnoj vlasti.

Po onome kako funkcionišu ne bi pogrješio ako kažem da im Topola nije prioritet iz razloga što je Topola izabrala drugu političku opciju. Računaju da je dovoljno svako malo izaći u javnost i reći “Agrozona u Topoli je prioritet” i okrenuti se drugim prioritetima.

Vrijeme je da prestanete rastjerivati one koji žele investirati ovdje i šta je to da Laktaška opština može, a Gradiška nije u stanju da uradi, možda je samo do kadrova koji kao kod svih političkih opcija dolaze na funkcije ne zato što znaju već po partijskoj zasluzi?

3 komentara na “Investitori prolaze kroz Topolu”

  1. Čak su i cijenu plaća u agro zoni sa početnih 1KM/m2 podigli na 8KM.I sa takvom cijenom, nezavrsenom infrastrukturom i opštinskom neazurnoscu mislim da će mnogi koji su mislili doći u Topolu odustati.

  2. uzas , i samo uzas . tolika nesposobnost a velika plata . sramota za gradisku vladajucu strukturu. jadan narod nove topole cekajuci poboljsanje. morace se uzeti odlucivanje u svoje ruke. nismo mi pastorci gradiscanaca.

  3. ACO Topola je nekad bila opstina a sad je nazalost obicna selendra.Ovi sto su otisli u Laktase nisu jedini.Dolazili su nama i prije kao sto su Talijanska tvornica tepiha.Najveca tvornica tepiha u Evropi.

Komentariši