Ispraćena djeca sa Kosova

Četrdesetosmoro djece iz Lepine sa Kosova i Metohije sa nastavnicima i pratiocima otputovali su jutros iz Nove Topole gdje su proteklih sedam dana boravili kod učenika Osnovne škole Petar Kočić i njihovih roditelja.

Djecu sa Kosmeta, osim njihovih novih drugara iz Nove Topole, ispratio je i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović koji im je uručio i prigodne poklone.

Načelnik Latinović rekao je da je drugu godinu za redom opština Gradiška obezbijedila prevoz za dolazak djece sa Kosova i Metohije i zajedno sa građanima Nove Topole pokazala spremnost da prihvati i ugosti djecu sa Kosmeta koja žive u veoma teškim uslovima.

On je istakao da je Gradiška pružila bratsku ruku Srbima sa Kosova, sa željom da saradnja u svim oblastima bude još bolja u narednim godinama.

Nastavnik engleskog jezika u OŠ Vuk Stefanović Karadžić iz Lepine Sanja Kučaj rekla je da su se djeca kod domaćina u Novoj Topoli odlično provela i obišla značajna mjesta ovog kraja.

Ona je naglasila da djeci iz Lepine posjeta opštini Gradiška mnogo znači imajući u vidu da je situacija na Kosovu dosta složena i da mnogo te djece, zbog ograničene slobode kretanja, nije nikada otišlo ni do Prištine koja je od njih udaljena oko 15 kilometara.

Komentariši