Ivanić u Gradišci

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, upoznao je danas predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića, sa najnovijim dešavanjima  u Gradišci, u vezi sa blokadom rada Skupštine opštine i  presudi Okružnog suda Banjaluka kojom je naložena primopredaja u Skupštini opštine.

Latinović je naglasio da je Ivanića upoznao o detaljima i propustima Okružnog suda Banjaluka i još jednom potvrdio da je riječ o političkoj ,a ne pravnoj odluci, jer je donesena ekspresno što predstavlja presedan u sudskoj praksi. Latinović je rekao da je na sastanku  razgovarano o funkcionisanju graničnog prelaza i saobraćajnim i infrastrukturnim problemima koje Gradiška ima zbog velikog broja putničkih  i teretnih vozila , kao i obezbjeđenju finansijskih sredstava za nastavak izgradnje drugog dijela obilaznice oko Gradiške. Na sastanku je bilo riječi i o Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli i mogućnostima privlačenja novih investitora.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da prioritet institucija BiH mora biti izgradnja mosta na Savi kod Gradiške. On je naglasio da će insistirati da to pitanje bude ključno za sve institucije BiH, kao i da loši odnosi sa Hrvatskom budu prevaziđeni da bi ta zemlja shvatila da je neophodna izgradnja tog mosta.

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Radislav Dončić i poslanik PDP-a u Narodnoj Skupštini, Milan Švraka.

Komentariši