IZBORI: KANDIDATI ZA NAČELNIKA NA ATV

Moram priznati da me interesovalo predstavljanje kandidata za načelnika opštine radi činjenice da su sva trojica iz Topole i da će biti govora o Agrozoni. O kandidatima znam onoliko koliko znaju i ostali i malo više.

Interesantno mi je bilo vidjeti razlog pojavljivanje Milana Sladojevića kao kandidata, jer nije bio nešto eksponiran u politici kao član Pavićevog DNS-a koji je uvijek uz SNSD pa mi je bilo nelogično da je razlog da umanji rezultat Adžiću, a i dobri su prijatelji.

U emisiji se vidjelo da mu je zadana rola umanjiti rezultat Latinovića, predpostavljam da bi trebao pokupiti nešto glasova onima koji se kolebaju, što je legitimno jer politika i nije nešto pošteno, uglavnom je zasnovana na laži i prevari, pitanje taktike kako pridobiti ljude da glasaju za tebe.

U emisije je demonstrirano ono što smo znali:

Adžić agresivan po prirodi nastoji argumente koje ima promovisati i što je uspijevao pored smirenog Latinovića koji je pod pritiskom Adžića se branio i nije dovoljno naglasio zatečeno stanje 2012. odluku glasača da ne dadne povjerenje SNSD-u. Valjda se računa da su birači zaboravili?

Latinović kao uopšte Savez za promjene pomalo amaterski pristupaju pitanjima izbora, idu na to da se ne treba previše upuštati u sukobe i da će to narod znati cijeniti. Koliko su u pravu teško je reći, iako mislim da griješe.

Sladojević uglavnom naspram uloge, trudio se da napada Latinovića, a da se ne primjeti da su u pitanju i lični razlozi. Koliko je u tome i činjenica da je bio nezadovoljan svojim statusom u opštini nakon prošlih izbora?

Gledajući interes posjetilaca portala vidim da je interes za politiku veoma mali, to govori da oni koji glasaju već su unaprijed uslovljeni i da njima ne treba dodatni pritisak.

Mala smo sredina i tu ne pomaže da se prave sveci, odlučiće svako za sebe u svom interesu. Ko god bude izabran za načelnika to u svakom slučaju neće značiti ništa za sredinu u kojoj smo, njihovi kadrovi se već pripremaju da preuzmu pozicije u opštinskoj upravi, a mladi čekaju autobuse za zapad, a poneko odlazi i avionom.

 

Jedan komentar na “IZBORI: KANDIDATI ZA NAČELNIKA NA ATV”

  1. Iz prazne puške se ne puca, dakle, gledajući ovu emisiu po drugi put, gdje je Adžić veoma arogantno i osorno diskutovao, i napadno prekidao aktuelnog Načelnika gospodina Zorana Latinović, jer je potpomognut despotskim režimom Republike Srpske. Veoma je žalosno da se Upravitelj Elektrodistribucije Gradiška kandiduje za Načelnika Opštine Gradiška, kada svojom nadmenošću neće da sagleda ekstremne probleme u firmi gdje je neki rukovodioc, dakle, još uvijek vežu bandere niskonaponske mreže žicom za šljive i jabuke-drveće, gdje ga baš briga da kod najmanjeg vjetra dolazi do varničenja i pregorijevanje kućanskih aparata u uređaja mještanima, a u diskusiji se predstavlja kao neki veliki stručnjak, da nije smiješno bilo bi komično. Žalosno je bilo slušati i gledati ovu emisiju, jer se svela na besumučno napadanje na sadašnju poziciju, koja je naslijedila katastrofalno stanje, iznose se gluposti, gdje želim da završim sa prvim riječima ” Iz prazne puške se ne puca”, dakle, nema niti jedne konstruktivne politike-prijedloga, ustvari, protukandidati nemaju nikakav sopstveni program. Iskreno rečeno, nasilništvu nije bilo kraja zadnjih skoro dvije godine od strane moćnika, u kojem je učestvovao i Adžić, gdje su blokirali rad Skupštine Opštine Gradiška uz pomoć kupljenih papaka preletača, zarad ličnih pohlepničkih interesa, i to su građani dobro upamtili. Šta onda građani mogu da očekuju od takvih osoba, ali, došao je ipak trenutak, kada će građani na Lokalnim izborima 02.10.16. reći zadnju riječ.

Komentariši