IZBORI: KANDIDATI ZA NAČELNIKA NA ATV


Moram priznati da me interesovalo predstavljanje kandidata za načelnika opštine radi činjenice da su sva trojica iz Topole i da će biti govora o Agrozoni. O kandidatima znam onoliko koliko znaju i ostali i malo više.

Interesantno mi je bilo vidjeti razlog pojavljivanje Milana Sladojevića kao kandidata, jer nije bio nešto eksponiran u politici kao član Pavićevog DNS-a koji je uvijek uz SNSD pa mi je bilo nelogično da je razlog da umanji rezultat Adžiću, a i dobri su prijatelji.

U emisiji se vidjelo da mu je zadana rola umanjiti rezultat Latinovića, predpostavljam da bi trebao pokupiti nešto glasova onima koji se kolebaju, što je legitimno jer politika i nije nešto pošteno, uglavnom je zasnovana na laži i prevari, pitanje taktike kako pridobiti ljude da glasaju za tebe.

U emisije je demonstrirano ono što smo znali:

Adžić agresivan po prirodi nastoji argumente koje ima promovisati i što je uspijevao pored smirenog Latinovića koji je pod pritiskom Adžića se branio i nije dovoljno naglasio zatečeno stanje 2012. odluku glasača da ne dadne povjerenje SNSD-u. Valjda se računa da su birači zaboravili?

Latinović kao uopšte Savez za promjene pomalo amaterski pristupaju pitanjima izbora, idu na to da se ne treba previše upuštati u sukobe i da će to narod znati cijeniti. Koliko su u pravu teško je reći, iako mislim da griješe.

Sladojević uglavnom naspram uloge, trudio se da napada Latinovića, a da se ne primjeti da su u pitanju i lični razlozi. Koliko je u tome i činjenica da je bio nezadovoljan svojim statusom u opštini nakon prošlih izbora?

Gledajući interes posjetilaca portala vidim da je interes za politiku veoma mali, to govori da oni koji glasaju već su unaprijed uslovljeni i da njima ne treba dodatni pritisak.

Mala smo sredina i tu ne pomaže da se prave sveci, odlučiće svako za sebe u svom interesu. Ko god bude izabran za načelnika to u svakom slučaju neće značiti ništa za sredinu u kojoj smo, njihovi kadrovi se već pripremaju da preuzmu pozicije u opštinskoj upravi, a mladi čekaju autobuse za zapad, a poneko odlazi i avionom.