Izbori: “Mladi i perspektivni”

Politička bitka za Načelnika i ostala upražnjena mjesta u toku. Tako je u Gradišci potpisan sporazum između opštinskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/, Demokratskog narodnog Saveza /DNS/, Narodne stranke “Radom za boljitak” /NS RzB/, Partije ujedinjenih penzionera RS /PUP/ i Srpske napredne stranke RS /SNS/.

Adžić je nakon potpisivanja sporazuma istakao da Gradiška nakon četvorogodišnjeg posrtanja i propadanja zaslužuje da se napravi bolji ambijent za življenje svih građana opštine.

-Opština ima šansu sa ovom koaliciom da vrati svjetlo i snagu. Ispred nas je puno posla i spremni smo da preuzmemo odgovornost za razvoj Gradiške – rekao je Adžić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Gradišci da je Adžić u ovom trenutku najbolji kandidat za načelnika opštine Gradiška i da će imati njegovu punu podršku u izborima i poslije njih.

Bilo je još riječi o perspektivama i boljem životu pa je tako nešto rekao i Dane Malešević, ali sam zaboravio šta,  Ostali nisu rekli ništa Vladimir Јanković /DNS/, Ljubo Subotić /Narodna stranka “Radom za boljitak”/, Bogoljub Vidović /PUP/ i Mišo Drinić /SNS/, te brojni funkcineri i članovi ovih stranaka, a bilu su prisutni, samo su potpisali da se slažu.

SNSD-foto-4

Zape mi ime Ljubo Subotić /Narodna stranka “Radom za boljitak” te provjerom na Googlu vidim da je dotićni stručnjak za iskopavanje šljunka i fakturisanje, a pošto je to bila glavna privredna grana, mislim na vađenje šljunka u Lijevču za vrijeme SNSD-a Ljubo mu dođe kao ulaganje u budućnost, u ljude sa iskustvom.

Pomenuta je i Agro-zona kao i mnogo puta do sada u stilu “Od sad pa u buduće…”

epp

Bilo je sjelo kod PDP-a u Kruškiku. Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je sinoć na Javnoj tribini PDP-a u gradiškom naselju Kruškik da je ova opština strateški važna za Republiku Srpsku i BiH i da zaslužuje mnogo više pažnje svih nivoa vlasti

Bilo je riječi o mostu . “Očigledno da postoji problem sa hrvatske strane i to zahtjeva veći angažman evropskih institucija koje traba da natjeraju svoju članicu da završi taj posao”, ocijenio je Ivanić.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović izjavio je da je u ovom mandatu lokalna vlast otvorila niz pozitivnih procesa u interesu građana. “Osim konsolidacije budžeta i vraćanja velikih kreditnih obaveza, rađeni su projekti izgradnje putne infrastukture, vodovoda i kanalizacije i rekonstrukcije toplane”, rekao je Latinović. Latinović je dodao da Gradiška ne treba da bude samo tranzitno mjesto i da je u narednom periodu u zoni oko budućeg mosta i carinskog terminala planirana gradnja poslovne zone Liman, koja bi trebalo da privuče investitore i otvori radna mjesta.

Eto i toplana je spomenuta, što potvrđuje da drugih uspijeha i nije bilo.

Predsjednik OO PDP Gradiška Milan Švraka rekao je “Predizborna kampanja nije još počela ali je bitno da do građana dođe istina onakva kakva jeste….”

Predsjednik SO Gradiška Radislav Dončić poručio je gradjanima Gradiške da je  zadovoljen, pa bi valjda i građanima trebalo da je dobro?

Na javnoj tribini u Kruškiku kojoj je prisustvovalo oko 400 gradjana predstavljeni su i kandidati PDP- a za odbornike u SO Gradiška.

(Miro Ugrenović za vrijeme pauze)

Komentariši