IZBORI

Ponovo smo u izbornoj godini i predizborna borba za načelnika i kandidata za skupštinske “klupe” uveliko je počela.
Naravno otvorili smo usta, uši očistili, oči dobro otvorili spremni da sve što čujemo propustimo kroz filtere i da glasamo i ovaj put pogrešno?

U danima pred nama, do izbora i malo preko posvetit ću izborima i onom što se piše i govori, a možda i misli a i prešuti.
Napravit ću anketu o izboru za načelnika. Mi topoličani imamo 2 kandidata, a i treći nam je najbliži komšija i pripada nekom našem topolskom krugu, znači trojica.

Naravno mene interesuje Topola i ono što joj prirodno teritorijalno pripada pa nekako paziti šta se tu nudi i priča, za Gradišku me nije uopšte briga, ona i onako funkcioniše kao da je jedina teritorija opštine pa tako se i razvija, njima prvo, a nama šta ostane i uglavnom ništa ne ostaje pa tako pošljunčavanje puteva i dovod vode kao vrhunsko dostignuće razvoja.

Prenijet ću sve komentare ako ne bude vrijeđanja i ispod nivoa. Naravno ne odnosi se na kandidate, sve što bude interesantno biće napisano i nešto prokomentarisano. Sad je prilika da makar ukažemo na one stvari koji oni ne vide od silne borbe za fotelje u interesu naroda. Poznata stvar da je najveći narodni interes blagostanje za one koji rade za narod i protiv naroda, zavisno o tome o kojem je bloku riječ.

Kampanja je počela već davno, a neki nisu ni prekidali od zadnjih izbora. Uglavnom znamo ko će da učestvuje u zbunjivanju glasača, počele su i izjave da se daju, očekivanja i obećanja, suosjećanje sa onima koji su u problemima i to uz obavezno selfije. Nadati se da će do idućih izbora pronaći način da ta pomoć bude trajna, a ne da se drže s nepromjenjenim statusom da bi se i idući put mogli slikirati i pokazati brigu.

Tako sam zapazio da Zoran Adžić je krenuo od prve žestoko i obećavajući pobjedu i nastavak gdje su stali prije izgubljenih prošlih izbora, pomislih “ne samo to” jer tamo gdje su stali da nisu zaustavljeni bili bi u još goroj situaciji. Potpisali su i sporazum sa Strankom penzionera nekakav papir šta će penzioneri dobiti po osvajanju vlasti ako podrže Adžića. Kažu nezadovoljni su s vlasti koja im nije drzala se obećanja. Nadam se da nisu dobili obećanje o svijetloj budućnosti penzionerske populacije, otpisu nekoliko kilovata struje i novo produljenje životnog vijeka?

Moram priznati da me iznenadila kandidatura i Milana Sladojevića pa je interesantno na čije glasove računa kao i strategija da dođe do njih. Valjda će o svojim očekivanjima i svemu po malo uskoro i sam nešto reći?

O aktuelnom načelniku govorila su njegova dijela u prethodne 4 godine, pa ćemo moći i mi da ocijenimo jeli bilo dovoljno ili nam treba novi.

O onima strankama koji se nadaju mjestu u skupštinskim klupama starim i novim koliko budu aktivni toliko će biti spomenuti, mala šansa jer iskustvo govori da većina niočemu nemaju mišljenje i koriste se tuđim, a naročito u vezi Topole i okoline.

Miro Ugrenović

Komentariši