Izbori:Agro-zona kao tema

Nakon gostovanja načelnika Opštine Gradiška Zorana Latinovića u emisiji ,, Jedan na jedan“ na ATV-u, kandidat za novog načelnika replicirao je Latinoviću i po sistemu jest i nije optužio ga da je iznio niz manipulativnih podataka koji imaju za cilj da zavaraju birače.

Osvrnuo se i na događanja oko smjena i pokušaja da preuzmu vlast u Opštini, naravno iz pozicije na kojoj je i u skladu statuta SNSD-a gdje je nekada stajalo da će SNSD polagati račune samo Bogu za svoj rad, što znači da zakoni ovozemaljski za njih ne vrijede pa se tako i ponašaju. Dali je došlo do izmjene u statutu u međuvremenu nisam upoznat, ako i jeste to je samo onako.

Ustvari me zainteresovalo šta Adžić ima za reći kada je riječ o Agro zoni, jer sad je prilika da se oko nje lome koplja ko je započeo i ko je nešto uradio, a ko nije?

Zoran-Adžić-predsjednik-OO-SNSD-Gradiska-830x623

“Agro zona je projekat koji je pokrenuo SNSD, načelnik i svita oko njega nisu uložili niti jednu jedni konvertibilnu marku za razvoj iste i onda je licemjerno se pozivati na Agro zonu, a što se tiče samog odnosa prema investitorima, načelnik je lično otjerao mnoge investitore iz Gradiške. Otjerao je firmu Italijanskog investitora koji je želio da uloži više miliona KM u Agro-zonu u Novoj Topoli i da zaposli oko 300 radnika. Lično sam posredovao u tom poslu i tražio od načelnika da se svi složimo da damo mogućnost investitoru da uđe u zonu a da se na prvoj sjednici SO samo potvrdi njegovo prisustvo i da mu se daju potrebne dozvole. To je načelnik odbio i kada je investitor otišao u Aleksandrovac, naš načelnik je rekao da nije problem našim građanima da idu i u Aleksandrovac na posao, toliko o tome da se domaćinski vodi grad i da se vodi briga o građanima i interesima građana”  naglasio je Adžić.

Ovo su teške optužbe na račun Latinovića. Iako sam pročitao jednu izjavu Latinovića da ova firma iz Italije nije ušla u zonu radi toga što “Elektrodistribucija” nije mogla da obezbjedi trafo stanicu određene snage i da je to razlog odlaska. Znači neko ovdje zaobilazi istinu,  ili bolje reći manipuliše istinom.

Istina jeste da je SNSD pokrenuo projekat i da ambicije nisu bile male, naprotiv bile su velike tako da su izazivale sumnju u njegovu realizaciju tempom koji je očekivan. Sada je projekat više mrtav nego živ. Dobro je da se neće moći ignorisati, iako je najavljen sličan, a ni ovaj nije mnogo odmakao od početka. Rješenje za infrastrukturu je davno najavljivano, pa tako još davne 2009 16. decembra u Vladi RS su obećana sredstva i početak radova čim grane proljeće. Od tada pa do danas skoro ništa nije urađeno.

Otvoreni su neki pogoni, jedan je već i zatvoren, a pravio slatkiše. Upravo je u toku izgradnja fabrike panel ploča investitora iz Italije, usput ova vlast nije pronašla investitora nego je investitor pronašao njih. Ostale investicije o kojima se priča su priče i samo to, ako se sjetimo priča do danas je trebalo da radi barem 30 subjekata. Znači prvo skočiti pa onda reći HOOOPP!. U zonu uglavnom investiraju domaći privrednici, a nadati se da ćemo uskoro postati i prihvatljiviji za strane investicije kojih nema jer su direktno uslovljene politikom.

Adžić je stavio pod sumnju poštenje načelnika komentarišući neka zapošljavanja i otpuštanja u Opštini, naravno biti Načelnik je velika odgovornost i zato treba svakoga kandidata dobro provjeriti dali su mu moralne kvalitete na visini i dali je sklon mitu, korupciji i slično? Naravno mi svi “znamo” i lično kandidate ili barem iz kafanskih pouzdanih izvora i znamo koliko je ko “težak” u poznatim mjernim jedinicama?  Njihovo je da pričaju, a naše da se čudimo.

Pored ovih projekata za koje nije jasno dali su samo mašta potrebna za borbu oko vlasti predložio bih i teme koje su bliže građanima, a to su komunalni problemi MZ i dali ih ima ili nema i šta je to što nam treba, a nećemo dobiti, jer nema novca za te namjene?

Jedan komentar na “Izbori:Agro-zona kao tema”

  1. Veoma sam pažljivo slušao i gledao političku emisiju 1 na 1, u kojoj je bio gost gospodin Zoran Latinović Načelnik opštine Gradiška, koji je slikovito i transparentno odgovorio na sva pitanja voditelja. Čitajući ovaj tekst, po gotovo smiješnu priču Adžić Zorana, rušioca aktuelne Lokalne vlasti u Gradišci uz pomoć “papaka-preletača” , gde su za himnu uzeli, “17 je veće od 14”, što je i te kako koštala građane nepromišljena blokada prije svega Skupštine opštine, a sve zarad ličnog interesa dvojice, na veliku žalost Narodnih Poslanika u NS RS, koji su svestrano potpomognuti od strane aktuelnog REŽIMA. Poslije svih Sudskih presuda, Adžić Zoran je sebi uzeo za pravo da zamajava i zabavlja građane opštine Gradiška, gdje se postavlja logično pitanje, kako bi se ponašao da je i jedna Sudska presuda došla u korist njega i njemu sličnih. Gospodin Blagoja Grahovac kaže u jednoj emisiji: Zapamtite građani, oni koji hoće da strastveno osvoje političku vlast, žrtvovati će oni i najbližeg svoga u životu, koga imaju u kući i rodu, da sačuvaju tu vlast, kamoli da građani neće žrtvovati vas. Dakle, šta građani opštine Gradiške mogu očekivati od spomenute osobe, koja arogantnim otimanjem želi da se domogne i nametne kao Načelnik, NIŠTA, jer umjesto uvažavanja građana Gradiške i ljubavi prema našoj opštini, dobiti samo diktaturu, kako bi on ostvario svoje lične pohlepničke ciljeve. Ako svi želimo bolje sutra, zarad naše djece i mladih pokolenja, onda dobro odvagnite za koju opciju treba glasati, u što sam gotovo siguran, da nikome neće odgovarati arogancija, nasilništvo i despotizam, već znanje mudrost i domaćinsko ophođenje prema svemu što je opštinsko i narodno. Dimitrije Grčić iz Gradiške

Komentariši