Izbori:Na pola puta

Na pola smo izbornog puta, a održan je predizborni skup “Najbolje za Gradišku” u Novoj Topoli, čini se da bez tradicionalne čorbe nije prošlo, kakva je čorba bila i dali će biti bolja od one  “Snažne Gradiške” koja po tradiciji se kuša predzadnji dan prije predizborne šutnje? Sastojci su isti i sve zavisi od kuhara, nešto me zagolicalo, a šta ako je kuhar isti, kako tada odlučiti čija je čorba bolja ili su sve čorbe iste?

Proteklih dana se pojačalo s’ napadima i iz jednog tabora i drugog, ulog je veliki, 4 godine vladaš i “boriš se” za mlade, radnike, penzionere, pomažeš onima sa potrebama, žrtvuješ se ne pitajući za cijenu, angažuješ sve svoje vještine u skladu sa moralnim vrijednostima sredine u kojoj dijeluješ i zato je na neki način i razumljiva ovo prozivanje druge strane oko nedostatka morala, gomilanje bogatstva sumnjajući u način stjecanja. Sve je meta, oblačenje, frizure, napada se integritet ličnosti, sve je u politici moguće osim istine. Svi na sceni očekuju ovacije, mada su spremni žrtvovati se da dobiju i koji mućak u glavu za koji glas, poniznost im je vrlina dok ne ne prebroje glasovi, a onda?

14344716_1242200682497139_2360740321565980723_n

“Gradiška neče biti kolonija ni Laktaša ni Prijedora, a ni Banjaluke, već opština u koju će dolaziti novi investitori i stvarati se uslovi za još bolji život svih njenih građana, a ne samo tajkuna, poručeno je večeras sa skupa Saveza za Gradišku u Novoj Topoli. “Dole tajkuni i kriminalci, živio slobodarski narod Lijevča i Potkozarja”, poručio je naš sadašnji i novi načelnik Zoran Latinović. Pobjeda je neminovnost, jasno je od večeras svima. Najbolje za Gradišku – Dokazano najbolje!” stoji na FB stranici SDS-a

snsd-foto-6

“Svjedoci smo da u poslednje četiri godine u Gradišci nije urađeno ništa i to građani ove opštine najbolje vide i osjećaju. Želimo to da promjenimo, unesemo novu energiju i novu snagu, dovedemo mlade i sposobne ljude koji će znati da razvijaju Gradišku i da stvorimo agenciju koja će raditi razvojne projekte i privući sredstva iz fondova EU”, rekao je Adžić.

snsd-foto-4-768x512

Jedan komentar na “Izbori:Na pola puta”

  1. Autor ovog naslova je sve dobro opisao riječju i slikom, i na tome mu mnogo hvala, ali nigdje ne pročitah buduće programe, kako bi jadni i devlastirani narod-građane povratili u život dostojnog čovjeka.
    Morao sam prepisati ove rečenice: “Svjedoci smo da u poslednje četiri godine u Gradišci nije urađeno ništa i to građani ove opštine najbolje vide i osjećaju. Želimo to da promjenimo, unesemo novu energiju i novu snagu, dovedemo mlade i sposobne ljude koji će znati da razvijaju Gradišku i da stvorimo agenciju koja će raditi razvojne projekte i privući sredstva iz fondova EU”, rekao je Adžić.
    Da nije smiješno bilo bi komično, dakle, u Gradišci je urađeno zaista mnogo, dovedena je opština u likvidno stanje te se uredno servisiraju dugovi i zaduženja, koja su naslijeđena od “snažna Gradiška” kako sebi sada tepaju, gdje dodajem, da bi bili mnogo bolje da interesna družina uz kupovinu papaka preletača, nije blokirala rad Skupštine opštine, i da nisu pravili štetu narodu, razvaljivanjem vrata i brava, te uzurpirali narodnu-opštinsku imovinu.
    O kakvoj agenciji priča osoba iz “snažna Gradiška”, gdje mu dodajem kao samozvanom stručnjaku da prije osnuje agenciju, kako bi zamjenio bandere od niskonaponske mreže, koje vežu zicama za šljive i jabuke-obližnje jače drveće, gdje ga baš briga što najmanji vjetar prouzrokuje od varničenja vodova, kvarove kućanskih uređaja i aparata mještanima. Žao mi je što ovaj divni portal nema opciju da u komentaru priložim fotografije, kako bi dokazao upravniku Elektrokrajine Gradiška, koji se izdigao ispred “snažna Gradiška” da se kandiduje za Načelnik opštine Gradiška. Eto, interesna družina koja je htjela nasilnim putem preoteti opštinsku vlast, i na jedan bestidni način smjenuti još uvijek aktuelnog Načelnika gospodina Zorana Latinović, uz napomenu, da su izgubili sve sudove po pitanju njihovog “pravičnog” djelovanja, i ako su bili svestrano podržani od aktuelnog režima RS, ali, ipak su podvijena repa krenuli na Lokalne izbore sa prljavom kampanjom. Džaba ima ljuti čorbanci, pečene srpske kobasice (nikako kranjske) razapeti šatori sa glasnim ozvučenjem jakim svjetlima, kada NAROD pamti njihova nadmena zlodjela, šta drugo, odlučiće građani birači,NAROD.

Komentariši