IZBORI:NAČELNIK NIJE DOŠAO

Pred prepunom salom u Gradišci odigran namješteni meč između kandidata za načelnika. Vijest kao vijest ne bi me previše zanimala da nije analize nepoznatog autora koji kaže:

Sladojević : Dobio više prostora u odnosu na ATV duel

Sladojević nije mogao da sakrije svoje oduševljenje činjenicom da se jedan od kandidata nije pojavio i na taj način mu omogućio pet minuta slave, ono što je on i želio da dobije u ovoj kampanji. Vidjela se Sladojevićevo slabo snalaženje u duelu i brkanje činjenicama. Na svim temema je bio jednoličan i slabo se snalazio u duelu, što se tiče govora često je odmicao od teme koja se ticala postavljeno pitanje, ali sve u svemu imao je više vremena da kaže nešto više o svom programu ali se kao neiskusni političar nije snašao i nije se mogao nametnuti kao ravnopravni sugovornik u duelu.

Adžić : Svoj nastup iz ATV duela koji je bio dominantan i energičan dodao je i smekerski segment

Adžić se već sada ponaša kao načelnik Opštine Gradiška i to će sigurno biti tako. Dominantan u svakoj temi, čovjek koji je vodio diskusiju nametao rješenja i vizije. Na sinoćnoj debati je pokazao da želi da komunicira sa građanima i da ih sasluša primi kritiku i usvoji je, a sve to na dobrobit građana Gradiške. U jednom od svojih izlaganja Adžić je jasno i nedvosmisleno podvukao, da će biti načelnik svih građana Gradiške, a ne samo pojedinih partija i njihovih članova. Ponudio je vizije i ideje za razvoj i poseban akcenat stavio na mlade, što je naišlo na oduševljenje svih pristutnih.

,,Mladi su istinska snaga Gradiške moramo im dati podršku i svojim iskustvom usmjeriti i kanalisati njihovu snagu u pravom smjeru, a to je razvoj i prosperitet Opštine Gradiška.“
Sve u svemu, Sladojević je dobio svojih pet minuta i sretan je, Latinović se uspio izvući od sučeljavanja sa narodom i otićiće iz politike bez da je položio račune i zato je više nego sretan, a Adžić je napunio svoje baterije do maksimuma razgovorom sa naradom i spreman je sada više nego ikada povuče Gradišku naprijed, a građani Gradiške su dobili sigurnost da će narede četiri godine biti godine rasta, razvoja i prosperiteta.

Na kraju građani Gradiške mogu biti najsretniji sinoćnom debatom.

Da ja sad malo analiziram kao neko ko je politički nepismen.

Prvo vidljiv je nekorektan stav prema Sladojeviću koji je po autoru pamfleta presretan kao dječak koji je dobio šansu da priča sa Mesijem. Ispade da je dobio 5 minuta slave i da je zato tu, doduše nije jasno zbog čega jest pa ne treba sumnjati u njegove motive. Analitičar u pokušaju ocjenjuje kao ne snalaženje u duelima i nije ni jednom proturio loptu kroz noge Adžiću, ja više vjerujem da se takve stvari ne rade prijatelju u nevolji pa zato nije bilo driblinga i oštri duela.

Ali koliko je Sladojević slab toliko je Adžić motivran i superioran sugeriše se u analizi. Ne mogu suditi jer nisam bio, a iz već rečenog do danas od strane Adžića može se reći da izrečeno pati od nedostatka detalja i tajminga. Floskule koje svi izgovaraju mi ćemo razvijati privredu, svemirski program, zaposliti mlade i šta god urade poslije izbora to će biti to.

Naravno utisak je važan pa galama se čini da je moćno oružije, zato bi trebalo oni koji glasaju da cijene po urađenom, a ne po tome što neko u stanju izmjenjene svijesti obećava. U tom slučaju i tvrdnja da će se nastaviti gdje se stalo 2012. godine kada su izgubili izbore zbog toga šta su radili u prethodne 4 godine nebi trebalo da im ide na ruku, valjda očekuju da se zaboravilo. Ipak ako osvoje izbore nadajmo se da neće nastavljati i da će ponuditi nešto novo?

Mladi su naravno tema i sad stoji da će stariji sa svojim iskustvom pomoći mladima. Lako je da se svidi, jer naravno mladi vide dokle su dogurali stariji i šta su sve stekli radom i to ih privlači pa tako kao načelnik nesebićno podijeli svoje životno iskustvo i pomogne mladima da se zaposle i steknu sve ono što je i sam radom stekao, a i više.

Na kraju prosperitet, naravno!? 

Kod svih učesnika u kampanji sam primjetio da nema IT sektora, sektora koji je prvi u svim zemljama svijeta u planu razvoja, zbog malog ulaganja i sigurnog tržišta, aj’ ovo bi bio moj program al’ ja nisam kandidat, a da jesam borio bih se za Topolu, ovako i sledeće 4 godine ćemo biti na nuli.

Komentariši