Izbori

Izborna kampanja u punom jeku, plakate se lijepe i trgaju, fotoshopirani likovi se smjenjuju preko noći. Svi nude bolje sutra, svi su zaboravili jučer i šta su nudili jučer ili smo mi zaboravili šta su nam nudili, a šta smo dobili.

Ko bi ovdje jučer, danas ga nema.

Jedina stranka koja dijeluje u Topoli uputila je poziv svim građanima Topole na svoju Tribinu,  ja i moja porodica dobili smo pozivnicu i zahvaljujem na pozivnici, vidim da SNSD vodi brigu o meni i mojoj porodici i za prošle izbore smo isto dobili pozivnicu. Od drugih stranaka nema čak ni pozivnice, valjda ih je sramota zbog nerada.

Nažalost moram odbiti poziv kao i prošli put i reći da nisu dovoljno učinili za budućnost koju su obećali za prošle izbore i da sam izgubio povjerenje u obećanja koja se ne ostvaruju. Nadam se da će svoje predizborne najave ostvariti u toj mjeri da budućnost  neće izgledati tako daleko i da ta budućnost neće biti izvjesna samo njima !

(miro)

2 komentara na “Izbori”

  1. Samo kratko cu prokomentarisati. Zarje potrebno slati pozive bilo kome da ocuva ono do cega mu je stalo? Zar je potrebno slati pozive onome koji vidi kako mu neko, bez imalo srama, rusi sve ono sto je godinama stvarala njegova i generacija njegovih roditelja te da njegova djeca i unuci gube svaku nadu u bolje sutra?

  2. Autoru Topola/Windhorst nije dozvoljen komentar na tekst Izbori jer se komentar ne odnosi na taj tekst, te bi potpao pod spam.
    Pošto je riječ o značajnom događaju po katolike Nove Topole i okoline tekst OBNOVLJENA ŽUPNA CRKVA SV. JOSIPA može biti objavljen kao vijest sa fotografijama uz ime i prezime autora.
    Zahvaljujem na razumjevanju.

Komentariši