IZVŠNI ODBOR SDS-A GRADIŠKA O AKTUELNOJ POLITIČKOJ SITUACIJI U OPŠTINI

Izvršni odbor SDS-a Gradiška raspravljao je o aktuelnoj političkoj situaciji i informacijama da četiri odbornika ove stranke, sa deset odbornika SNSD-a i dva DNS-a, imaju namjeru da formiraju novu skupštinsku većinu u gradiškom parlamentu.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Gradiška Đorđo Krčmar rekao je, nakon sjednice, da se u vrijeme kada su u Gradišci započeti zanačajni infrastrukturni projekti pojavio određen broj neodgovornih ljudi koji nastoje da destabilizuju političku scenu u ovom gradu i negativno utiču na funkcionisanje organa lokalne uprave.

Krčamar je istakao da je SDS pozvao svoje odbornike na razgovor, kako bi bila prevaziđena trenutna politička neslaganja, s ciljem da aktuelna vlast u Gradišci nastavi da radi u interesu građana, ali da prema trenutnim informacijama načelnik opštine ima podršku većine odbornika.

“U prve dvije godine manadata, načelnik opštine Zoran Latinović uspio je da vrati više od sedam miliona maraka kreditnih zaduženja i dva miliona nagomilanih tekućih obaveza opštine. Aktuelna vlast realizovala je projekte proširenja vodovodne mreže u brojnim selima na području opštine, uveden je sistem grijanja na biomasu čime opština više nije u obavezi da izdvaja oko 1.800.000 KM za nabavku mazuta. Obezbjeđena su sredstva za nastavak širenja vodovodne mreže, izgradnju kanalizacije u prigradskim naseljima i izgradnju zaobilaznice Čatrnja – Brestovčina”, naveo je Krčmar.

On je naglasio da bi rušenje aktuelne vlasti i načelnika opštine bilo prekrajanje volje građana, iskazane na lokalnim izborima 2012. godine, i dodao da bi konačan sud o radu lokalne vlasti trebalo da daju birači na izborima za godinu i po dana.

“SDS je 12 godina bio u opoziciji u Gradišci i nije pokušavao da napravi politički puč, smatrajući da to nije u interesu građana i kvalitetnog funkcionisanja lokalne uprave”, zaključio je Krčmar.

(radio gradiska)

Kad pogledamo ljude koji sjede u skupštinskim klupama i kako su dospijeli na liste i kako su prelazili iz stranke u stranku, ne radi ideoloških pogleda nego nekih svojih ličnih interesa, ne čudi da su spremni mjenjati mišljenje i stavove po principu idem tamo ko više nudi. Čude rukovodstva stranaka kao i članstvo koji ne mogu prepoznati ljude među sobom koji im sutra neće okrenuti leđa za radi  vlastitih interesa. Sindrom “Papaka” je uveliko na sceni na radost onih koji ih ne mogu prepoznati ili smo mi svi pomalo postali papci? Svi trebaju da se zapitaju koji su to kriteriji koje treba neko da ima pa da bude na listi i dali zaista glasači više biraju one “spretne” ili sposobne i poštene, a malo nas je i svi se dobro poznajemo.

Miro

Komentariši