Javna rasprava o budžetu

Večeras u 18 sati stanovnici Topole mogu da izraze svoje mišljenje o rebalansu za ovu godinu i budžetu za iduću.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić istakao je da lokalna uprava želi, da u toku javne rasprave o Nacrtu budžeta za 2018. godinu, razgovara sa građanima, predstavnicima mjesnih zajednica, privrednicima i budžetskim korisnicima, o tome kako je lokalna uprava radila u 2017. godini i planivima za iduću godinu.

Želimo da uvažimo sugestije, ali i da svi uvaže trenutnu ekonomsku situaciju i razumiju da se lokalna uprava trudi da maksimalno ulaže u sve protore na području opštine Gradiška i uvaže potrebe budžetskih korisnika – naveo je Adžić.

Pa kad im je stalo do našeg mišljenja, u pripremi za raspravu da podsjetim.

  1. Pošto lokalna uprava u Topoli nije radila ništa u ovoj godini, a nije ni u prethodnih nekoliko, dali u planovima za iduću godinu ima namjeru da nastavi istim tempom ili će ga malo pojačati?
  2. Šta bi sa ona 2,5-3 miliona koju najavi načelnik u 6. mjesecu da će biti utrošeni do kraja ove godine?
  3. Šta bi sa investicijama koje nisu mogli da sprovedu uslijed blokade, a sad blokade jok, pa pitam jer sam shvatio da se samo čekalo da oni zasjednu u fotelje pa da se krene?
  4. Šta bi i sa mladim stručnjacima, zašto se ne koristi njihov potencijal koji je tako bombastično najavljivan ili samo služe za slikanje pred izbore?
  5. Da li je MZ Nova Topola ravnopravna sa ostalim MZ u Gradišci, ako jeste zašto pješačka staza u Gradišci izgleda normalno, a u Topoli ovako kako izgleda?
  6. Da li će se u Topoli samo pred izbore praviti privid da se brine o njoj i kad će nam prestati instalirati svoje poslušnike ovdje sa zadatkom da se ništa ne radi?
  7. I na kraju pitanje Zoranu: “Jel ti to ozbiljno” ako je ozbiljno vrijeme je da se napravi neka autobuska da se normalno može u autobus, o kiši ne pričam, podrazumjeva se da mora da pada ?

Ja bih ovo probao da dolazim, ali neću biti i ovom prilikom pitam, odgovor me ne zanima jer riječi i djela nisu isto.