Jedna grupa manje u vrtiću „Leptirić“ u Novoj Topoli

Zbog smanjenog broja djece u novotopolskom vrtiću “Leptirić” rade sa tri umjesto sa četiri grupe mališana

Za srednju grupu nema dovoljan broj djece, jer ih je veći broj krenuo u školu, a manje ih je upisano u vrtić.  „To je nešto manje u odnosu na vrtić „Pčelice“ koji je približno istog kapaciteta. Mi smo sad podijelili grupe u mlađu mješovitu i stariju mješovitu grupu“ rekla je Slađana Vlačo, pedagog  JPU”Lepa Radić” Gradiška.

Mile Šeatović, v.d. direktora JPU „Lepa Radić“ Gradiška kaže da sad u Topoli u vrtiću ima 57 djece, a da bi formirali opet još jednu grupu čekamo da broj djece poraste.

Ova situacija u kojoj su formirane mješovite grupe nije uticala na rad ustanove. Djeca sa tetama organizuju razne zabavne aktivnosti, te priremaju program za praznike kao što je osmi mart.

Osim što je smanjen broj djece u vrtiću „Leptirić“, ova predškolska ustanova u Gradišci ima problema i sa nedostatkom didaktičkog materijala. „Taj problem imamo već godinama i u tome nam najviše pomažu roditelji koji vrtiću doniraju didaktički materijal“ kaže Šeatović.

U sva tri objekta JPU „Lepa Radić“ smješteno je oko 260 mališana. Trenutno su smještajni kapaciteti gradskih vrtićaCipelići“ i „Pčelice“ popunjeni , a ima i djece koja se nalaze na listi čekanja.

Info+

Jedan komentar na “Jedna grupa manje u vrtiću „Leptirić“ u Novoj Topoli”

  1. Jedna grupa manje u vrtiću „Leptirić“ u Novoj Topoli zar sam naslov nije dovoljan , zna se sta to znaci. omladina nam je nezaposlena i ne moze da gradi porodice i potomstvo. gdje su odgovorne opstinske vlasti da prokomentarisu svoju sramotu.?

Komentariši