JELI, PILI A NISU PLATILI=POSKUPLJENJE VODE

Korisnici usluga preduzeća Vodovod Gradiška, uskoro bi vodu mogli plaćati po novim cijenama, uvećanim za 20 odsto, potvrdio je direktor  gradiškog Vodovoda, Radomir Šmitran.

Šmitran je rekao da je o novom poskupljenju već razgovarao s načelnikom opštine Gradiška, Zoranom Latinovićem te da je razlog za novo poskupljenje izmirenje kreditnih obaveza iz 2007. godine u vrijednosti od 10 miliona maraka. Ta sredstva, koja su bila na raspolaganju preduzeću „Vodovod“ bila su namjenjena za izgradnju kanalizacionog sistema, naglasio je Šmitran i dodao da su utrošena za druge namjene, a da je dug ostao. U tom periodu Vodovodom u Gradišci upravljali su  kadrovi SNSD-a što  je  još jedan primjer nedomaćinskog rada zbog čega sada ceh plaćaju građani naše opštine. Šmitran kaže da se poskupljenje odnosi samo na fizička lica, dok će pravna lica vodu plaćati po starim cijenama. Poskupljenje vode neophodno je i zbog proširenja vodovodne mreže i njenog održavanja, ističe  Šmitran i dodaje da je prije desetak dana priključenjem korisnika iz MZ Laminci na vodovodnu mrežu završen dvogodišnji Projekat vodosnabdijevanja potkozarskih sela, koji je realizovan u više od 20 sela i zaselaka gradiške opštine. Završetkom ovog Projekta  i izgradnjom vodovoda u Kozincima, Lamincima, Jablanici  i okolnim selima stvoreni su uslovi za priključenje više od 1500 domaćinstava na gradski vodovod, vodovodna mreža proširena je sa 400 na 600 kilometara primarnih i sekundarnih vodova, a potrošnja potrošnja vode povećana je za više od 15 odsto.

Šmitran je rekao da preduzeće Vodovod Gradiška trenutno ima više od 14.000 korisnika, koji redovno izmiruju svoje obaveze, zbog čega je stepen naplativosti preko 90 odsto.

(radio gradiska)

Tekst je objavljen na radio gradišci, u tekstu se ne navodi zašto moramo da plaćamo za SNSD mahinacije, ako ih je bilo? Ako već plaćamo onda bi trebalo i da se navede u šta je to SNSD trošio. Bilo bi uredu da ta sredstva vrate članovi SNSD-a i njihovi simpatizeri koji su jeli i pili pod šatorima, a sada svi moramo da vraćamo.

Komentariši