Jezero i kako se riješiti otpada

Vještačko jezero u Topoli u ulici Nikole Tesle navodno očišćeno i uređeno, izgleda da baš i nije tako kako je izgledalo na prvi pogled?

15. marta sam objavio vijest o čišćenju majdana u Topoli i činilo se da su svi zadovoljni, a organizatori najviše. Da sve ne ide kako se očekuje potvrdili su i posjetioci jezera ribari.

Šta se desilo a da nismo mogli očekivati? Izvođač radova koji je dobio posao jednostavno je zgurao smeće i otpad u jezero što je vidljivo iz fotografija koje to dokazuju. Sad ja nisam siguran da li je to postupak koji je po ekološkim pravilima kojima su se trebali da rukovode organizatori i izvođači, moja logika kaže da nije uredu i da je čišćenje odstranjivanje smeća, a ne guranje u vodu.

S druge strane ribari kažu da je ovim ugrožena riblja populacija koja se tu brćka na radost ribolovaca. Pošto tu ribu neko konzumira postoji opravdan strah da je moguća zaraza?

Iz ove sage oko jezera vidljiv je i odnos prema svemu zašto su dobili mandat, sve pod tepih da se ne vidi, a priča u medijima važno da bude dobro ispričana, sa malo patriotskog začina i možeš kako hoćeš i dokle hoćeš.

Izvođač radova radio, organizator platio, trebali su nešto reći o tome i ribari i topoličani, pa koristim priliku da kažem u ime barem nekih ‘Niste uradili dobro posao‘.

Predlažem akciju uređivanja jezera na čelu sa mladima SNSD-a koji su poznati ljubitelji prirode da zavrnu rukave, jer ipak je ovo jezero lijepo, ako se izuzmu opasnosti koje vrebaju na njemu i oko njega, al’ oprez.