Još jedna licitacija u Agroindustrijskoj zoni

24.10.2014. održat će se prodaja zemljišta putem usmenog nadmetanja u Opštinskim prostorijama u Gradišci. Prvo nadmetanje se održalo 27.07.2012. kada je prodano 11 parcela, 24.09.2012. prodana je jedna parcela, 29.03.2013. 5 parcela, 03.06.2014. 17 parcela .  21.07.2014. 2 parcele.

“Samo u ovoj godini rukovodstvo Opština Gradiška uspjelo je da obezbijedi pet novih investitora u Agroindustrijskoj zoni u Novoj Topoli. Ukupna vrijednost planiranih investicija je 6.650.000,00 KM. na prostoru od 21.000 m2 investitori će izgraditi proizvodne objekte u kojima će seotvoriti potreba za novih 370 radnih mjesta. Rok za okončanje ovog razvojnog ciklusa je tri godine a vrlo značajna je i činjenica da je riječ o firmama koje posluju u realnom sektoru i stvaraju novu vrijednost.
Zato i u ovom kontekstu valja podsjetiti na iskrenu podršku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Steve Mirjanića koji je zbog značaja ukupnog projekta bio angažiran na osiguranju financijske podrške za daljnju izgradnju infrastrukture u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola.
“Tim sredstvima, kao i novcem od prodaje placeva, ali i podrškom iz opštinskog proračuna tokom ove godine ćemo završiti izgradnju putnih komunikacija i polaganje vodovodne i kanalizacione mreže na području zone što će otvoriti perspektivu da i u narednoj godini napravimo povoljne aranžmane s novim investitorima a sve s ciljem otvaranja novih radnih mjesta “, kaže Latinović.
Do sada su izgrađena 2 objekta i stavljena u funkciju, malo za proteklih 10 godina od kada je zona promovisana kao strateški projekat Opštine Gradiška, organizovan veliki broj promocija, organizovano se prezentovali na sajmovima.
“Projekat izgradnje Agroindustrijske zone u Novoj Topoli, predstavlja jednu od važnijih strateških opredjeljenja opštine Gradiška, koja je usvojena 2004. godine. Projekat izgradnje Agroindustrijske zone usaglašen je sa razvojnim strategijama Republike Srpske i sa planskim dokumentima kao što su: Strategija razvoja poljoprivrede RS, Strategija ruralnog razvoja RS, Strategija razvoja malih i srednjih preduzeća i Strategija za podsticanje stranih ulaganja u RS, takođe Opština Gradiška ima usvojen LEAP (Lokalni ekološki akcioni plan).”
Da podsjetim na sajt Poslovne zone koji je prestao da se ažurira u julu 2012 i ostao da podsjeća na jednu dobru ideju, koja eto traje već jednu deceniju sa skromnim rezultatima, a čini se zbog viška politike i možda nerealnih očekivanja.

Komentariši