Još jedna prezentacija AGIZ-a

Uspiješna prezentacija na 79. MEĐUNARODNOM POLJOPRIVREDNOM SAJMU U NOVOM SADU!? 

Podsjetimo se da je već ALORG održao još jednu prezentaciju u Novom Sadu i to na VI međunarodnom sajmu investicija od 25. do 27. 10.2011 na Novosadskom sajmu, a koja je isto tako bila uspiješna kao i sve prezentacije u poslednjih 7 godina, a bilo je ih.

Na poslednjoj prezentaciji .Projekt menadžer Agencije za lokalni razvoj Gradiška, gosp. Nenad Kesić za novine Fokus na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu istekao je da će već od 15. juna biti raspisan tender za gradnju infrastrukture, kao i za prodaju, odnosno ustupanje zemljišta agrindustrijske zone prvim domaćim, ali i inostranim investitorima.

 

Tim Agencije za lokalni razvoj je iskoristio dane boravka na poljoprivrednom sajmu za brojne susrete i razgovore sa potencijalnim investitorima koji bi investirali u AGIZ.

Jedni od potencijalnih investitora su Oraving s.r.o iz Slovačke i Gorenc, preduzeće poljoprivrednih strojeva  iz Slovenije  koji su poslali kontakte i izrazili veliko interesovanje za projekat Agroindustrijska zona Nova Topola.

Pošto nismo dobili informacije ko su Oraving, poztudio sam se malo i da je ozbiljna firma u pitanju svjedoči i opis firme.

Oraving doo sa sjedištem u D.K. je građevinska firma koja predstavlja zaposlenike koji imaju dugo godina iskustva ma tom polju. Stručnost i kreativan pristup ljudi su provjereni na gradilištima diljem područja Slovačke i Češke republike i Ukrajine.

Oraving doo ima u svom programu razvoj, proizvodnje i izgradnju grijanja i energetskih sustava na temelju biomase, uglavnom otpad iz poljoprivredne proizvodnje.Tvrtka proizvodi i isporučuje automatske kotlove za kućanstva, kao i kompletne sustave opskrbe toplinskom energijom za stambenim četvrtima i gradovima, uključujući pripadajuće distribucijske sustave.

o Gorencu sa sajta. Početak rasta tvrtke seže u 1966 kada je Stari Igorjev otac Louis u skromnom situacije počeo je popodne kovanjem plovila. Izrada raznih metalnih proizvoda i usluga za poljoprivredne strojeve ubrzo prerastao u dizajnu modernih sustava poljoprivredne proizvodnje koji omogućuju korisnicima da bi se osigurala jednostavnost korištenja i veću učinkovitost.

Na temelju nedostatka poljoprivredne opreme, potpomognuti i s pogledom u budućnost, stari Louis 1968 izradila prvi kultivir ježevi, koja je postala zaštitni znak naše tvrtke. Velika potražnja za inovativnim proizvodom je dovelo do ekspanzije proizvodnje i zapošljavanja novih radnika, te je 1. jula 1970, nakon formalnog osnivanja tvrtke dobila naziv Gorenc.

U ovom trenutku smo počeli izvoz kultivatora u svim tadašnjim Republikama Jugoslavije, ali i na tržišta istočne Europe i Južne Amerike. Godine 1981, proizvodnja je proširena s gradnjom 300 m2 velike radionice, tako da smo povećati produktivnost i smanjiti vrijeme isporuke. Brži razvoj poduzeća slijedi u 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je broj zaposlenih uz Louisa i njegove supruge Ivanke je narasla na 10 osoba. Naravno, rat i gubitak naših bliskih tržištima značajno umanjena za velike potražnje u prošlosti, ali moramo reagirati na završetku naše ponude, mi smo nadograditi uslugu za proizvodnju strojeva za obradu metala.

Kako bi našim klijentima pružiti najvišu kvalitetu, mi smo kupili u 1996 CNC stroj za savijanje, možemo dodatno proširena ponuda s izgradnjom lakirnici u 2000 i izgradnje varilnice u 2007. Godina 2008 će biti zapamćena najviše investicija u povijesti naše tvrtke, obogatiti proizvodne i uslužne sposobnosti na robotskog zavarivanja ćelije, strojevi za savijanje lima i laserski rezač lima i cijevi.

Kupnjom najnovijeg hardvera da bi zadovoljili naše ciljeve i dali maksimalnu količinu fleksibilnosti i pouzdanosti kako bi se osigurala najviša kvaliteta proizvoda i usluga. Zajedno s vama želimo da nastavimo 40-godišnju rast i dalje prepoznatljivu tvrtku u slovenskom i europskom prostoru.

Pored podrške projektu iz Japana, Njemačke i drugih svjetskih destinacija, dobili smo i prve firme koje su “zainteresovane za ulaganje” konačno! Da se radi ozbiljno i planski potvrđuje i intervju Profit magazinu iz januara 2012 gdje je Nenad Kesić projekt menadžer dao intervju i između ostaloga rekao “Što se tiče samog projekta, moram istaći da smo rješili imovinske odnose na cjelom prostoru obuhvata, zemljište ima status građevinskog, izrađen je glavni projekat infrastrukture i trenutno smo u fazi obezbjeđenja građevinske dozvole, koju očekujemo do polovine januara 2012. godine. Paralelno zatvaramo finansijsku konstrukciju i od ranog proljeća očekujemo početak izgradnje infrastrukture.Investitorima želimo da ponudimo uređeno građevinsko zemljište.”

U istom časopisu je i advokat Igor Isailović dao intervju gdje je naglasio “Ideja i sam postupak sprovođenja ove strateške investicione odluke Republike Srpske jeste nesvakidašnje dobar primer za sve zemlje u regionu.Smatram da je stvorena investiciona mogućnost nesagledivog potencijala. Naime, potencijalni investitori će sa pravne strane gledišta biti lišeni da budu žrtve korupcije tj. lišeni svih birokratskih procedura, svihšaltera, svih ucena.”

Šta reći kada je sve rečeno, ozbiljan rad i samodricanje koje traje godinama ipak je donijelo rezultate koji su postali vidljivi i mogu se pročitati po raznim štampanim i elektronskim medijima, još da dođe rano proljeće 2012. i da se nadamo da u projektima je riješeno pitanje septičkih jama pošto nemamo kanalizaciju?

(Miro, 23.05.2012)

 

3 komentara na “Još jedna prezentacija AGIZ-a”

  1. Miro pa to su samo lazna obecanja nista od toga,to isto obecanje pred SAMO IZBORE da zavaraju narod daju sve.LAZ I SAMO LAZ:pa dosta vise NARODE PROBUDI SE!!!!!!

  2. Toliki su trud uložili u te silne promocije, vjerujem da imaju dobru volju. Poslije tolikoga protoka vremena od početka priče pa do danas čovjek se zapita dali je stvarno cilj izbori ili ima nešto u toj priči. Mnogi su otišli, mnogi posjedili, a neki su se i rodili, bilo bi dobro da se krene pa makar i od jezera, brodovi ne moraju odmah i nadam se da će riješiti kanalizaciju koja je ključna u ovoj priči 😉

  3. IDU IZBORI PA SE MORA O NECEMU PRICATI A AGRO ZONA JE SUPER TEMA ZA TO.

Komentariši