Kako raditi čak ako i mrzite svoj posao

Kad se oglasi alarm za buđenje u ponedjeljak ujutro, univerzalni je osjećaj nelagode i nezadovoljstva kod zaposlenih, ali situacija u kojoj osjećate mržnju prema svom poslu ipak je korak dalje, koji treba promijeniti jer utječe na svaki segment vaših života.

Moguće da je kriva politika kompanije, možda vaš nadređeni, možda kolege… ali mržnja prema poslu ide ipak dalje od toga pa je u trenucima dok je osjetite bitno djelovati. U nastavku teksta ponudit ćemo vam osam savjeta kako biti uspješan u poslu čak i kad ga mrzite.

1. Ne fokusirajte se na ono što ne volite

Razmišljanje o negativnim dijelovima vašeg posla ne može pomoći, zato morate činiti upravo suprotno pa se na taj način “gurati” prema naprijed. Koliko god mrzili posao, nešto u njemu sigurno vam je pozitivno. Držite se toga, razmišljajte o tome.

2. Pronađite način da dodate vrijednost

Nađite si dodatne aktivnosti koje bi vam donijele osobni uspjeh. Upišite seminar ili tečaj koji se nudi, prihvatite neki projekt. To što mrzite svoj posao ne znači da morate prestati raditi na sebi pa si zatvoriti vrata daljnjeg uspjeha u karijeri.

3. Kreirajte i ispunite ciljeve

Naravno, budite pritom realni. Neka vam ciljevi budu jednostavni i neka se tiču posla, pa ih radite jedan po jedan, skrenite na taj način misli i zapravo se ispunite iznutra.

4. Proširite set vještina

Kao što je rečeno u drugom savjetu, prihvatite ono što vam kompanija nudi pa učite jezike, učite razne vještine, interesirajte se sami i izvucite od aktualne situacije maksimum.

5. Aktivnosti van posla

Morate imati nešto što će vam otkloniti misli i činiti vas zadovoljnima izvan posla jer na taj način poslu možete dati smisao. Ako ništa, posao može biti isključivo način financiranja vaših hobija i interesa.

6. Budite primjer

Ne morate misliti na velike stvari, dovoljno je da održavate radno mjesto čistim, da ga uredite osobnim detaljima i na taj način pokažete sebi što je bitno, ali i drugima da niste slomljeni iznutra, već suprotno.

7. Promijenite mentalni sklop

To nije nimalo lako, ali život je takav kakav jest, nije idealan. Mržnjom prema poslu ništa se ne mijenja i pokušajte se nekako izdići iznad takve situacije, promijeniti mentalni sklop i ne obazirati se toliko na stvari koje vam smetaju.

8. Potražite novi posao

Ako ništa ne pomaže, vrijeme je za promjenu okoline. Pokušajte to ne činiti “glavom kroz zid” već strpljivo i kad nađete novu priliku, napustite aktualnu. Ukoliko to nije moguće, tad napustite po sebe nezdravu okolinu i u miru tražite dalje nešto bolje za sebe.

geek